MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜSPOR AVRUPA´YA HIZLI BAŞLADI!


Kadın basketbolunda ilimizi temsil eden ve uzun yıllardır da Avrupa´da adından sıkça söz ettiren Bellona AGÜ Spor bu sezon Euro Cup´a hızlı başladı. Avrupa defterini galibiyetle açan Bellona AGÜ Spor´da oyuncularda galibiyette büyük rol oynadılar. Büyük rol diyorum çünkü hala hazır olmamalarına rağmen rakibi sahada mağlup etmesini bildiler. Oyunculardan söz açılmışken aslında takım bu sezon yaptığı transferleri hem hücum hattında hem de defans hattında rakiplerinin bir hayli canını yakacağa benziyor. Hazır olmamalarına rağmen bazı oyuncuların form durumu dikkatimi çekmedi dersem yalan olur. Ayşegül ve Dila bu maçta beni sevindiren isimler oldular.
Attıkları 3 sayılık basketlerle rakibin moralini oyun içinde, kopma anlarında düşürdüler ve arkadaşlarına fazlasıyla güven verdiler. Yabancı oyunculara gelecek olursak sakatlıktan yeni çıkan Lara daha tam hazır olmadığını bu maçta gösterdi. Yine aynı kulvardan gelen Tanisha ise yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi saha içinde etkili hücumlarıyla dikkat çekti. Gününde olmayan bir oyuncu vardı ki o da Mirna Mazic´ti.
Gerek oyun içinde gerekse de alınan faullerde bir türlü topu potayla buluşturup takımına sayı kazandıramadı. Kazandırdıysa da şans oldu denir. Çünkü bu kadar çemberden uzak atışlar Mirna´nın kafasının bu maçta olmadığını gösterdi. Yani kısacası Bellona AGÜ Spor ilk Avrupa maçında galibiyetle sahadan ayrıldı. Bakalım lig maçında Beşiktaş karşısında cumartesi günü ne yapacak?..