MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜSPOR, AVRUPA´YA İYİ BAŞLADI!


Basketbolda ilimizi temsil eden Bellona AGÜ Spor ligde estirdiği fırtınayı hafifletmedi ve Avrupa arenasında da devam ettirdi. Macaristan ekibi ile karşılaşan ve maçı kazanmasını bilen Bellona AGÜ Spor bu kulvarda yoluna emin adımlarla ilerliyor. Ligde de aynı başarıyı eksik kadrosuna rağmen sürdüren Bellona AGÜ Spor eksiklerin tamamlanmasından sonra sanırım ligde ve Avrupa´daki rüzgarını daha da artıracaktır. Geçen hafta oynanan Beşiktaş maçında bazı noktalara dikkat çekmiştim. O da rakibin güçlü bir savunma ile Bellona AGÜ´ye geçit vermediğiydi.
Alan savunması ve adam adama savunma gibi taktikler uygulandığında temsilcimiz sıkıntı yaşıyor. Bunun sebebi de eksik kadro ile ligde devam etmek olsa gerek. Çünkü son basın toplantısında Koç Ayhan Avcı eksiklere rağmen bazı oyuncuların özverili bir şekilde maçın başından sonuna kadar sahada mücadele ettiğini ama eksiklerin tamamlanmasından sonra istenilen oyunun daha net bir şekilde skora yansıyacağını belirtmişti.
Baktığınız da eksiklerin giderilmesi ile uzun oyuncu konusunda sıkıntısını aşma noktasına gelen Bellona AGÜ için fazla bir söz söylemeye gerek olmayacaktır. Bellona AGÜ Spor Avrupa´da ilk turu kazasız bir şekilde atlattı. Umarım diğer maçlarda da aynı başarılı sonuçlarla sahadan ayrılmasını bilir. Çünkü Ruslar bu kupada en ciddi rakiplerimiz olarak karşımıza çıkıyorlar ve haftaya da bir Rus takımına konuk olacağız?