MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜSPOR LİGDE DE EMİN ADIMLARLA!


Basketbolda Avrupa Kupası´nda yoluna emin adımlarla ilerleyen Bellona AGÜ Spor hafta sonunda deplasmanda oynadığı lig maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi. Avrupa´da kadrosunu tamlayarak rakiplerinin karşısına çıkan AGÜ´de bayanlar aynı kadro ile bu hafta sonunda Adana ASKİ karşısında yer aldılar. Baştan sona kadar oyun disiplininden kopmayan AGÜ´de bayanlar aslında ilk yarıdan sonra koydukları ağırlıkla maçı kazandılar. Maçın başından itibaren sıkıntı yaşanıyor muş gibi gürünse de AGÜ´de bayanların kadro yapısı ve oyuncuların uyumu görülmeye değerdi.
Koç Ayhan Avcı´nın daha önceden de söylediği gibi AGÜ bu sezon en azından bir kupayı müzesine götürecek. Bu durumu ya Avrupa Kupası´nda ya da ligde oynayacağı maçlarda elde edecek. Yapılacak çalışmalar ve ortaya konan hedef içinde yapılan transferlerin bir an önce uyum sorununu aşması gerekiyor deniyordu ki o da son haftalarda oynanan maçlarda kendisini gösterdi.
AGÜ´de bayanlar hem Avrupa hem de ligde bundan sonrasında oynayacağı maçlarda bir sıkıntı yaşamayacaklardır. Tabi eğer ki sakatlık olmaz ise. Bunu belirtirken bazı kayıplarda olacaktır. Mesela geçen haftalarda lig maçında Mersin´de alınan mağlubiyet gibi. Diyorum ya AGÜ bu sezon daha inançlı ve daha istekli bir şekilde oyunlar ortaya koyacak. Buna kulübün en başında yer alan başkanından alttaki çalışanına kadar herkes inanmış. Umarım bu inançları boşa çıkmaz ve AGÜ uzun süredir hüküm sürdüğü bu ligde veya Avrupa´da istediğini alır?