MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA AGÜSPOR´UN BU SEZON Kİ HEDEFİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kadınlar basketbolunda bu sezon farklı bir şekilde mücadele örneği veren ve sadece lig değil aynı zamanda Avrupa Kupası´nda da aynı başarıyı sürdüren Bellona AGÜ Spor sezon başında belirlediği hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Özellikle ligde ilk haftalarda sıkıntılı günler yaşasa da bu duruma kadrosundaki eksikliklerin neden olduğunu teknik heyet en başından itibaren belirtmişti. Bellona AGÜ Spor böyle bir durum karşısında bile ligde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Galatasaray karşısında hafta içinde Bellona AGÜ´deki bayanlar çok önemli bir galibiyet aldılar. Maçta yine tribünlerde AGÜ´yü desteklemeye gelen taraftarlar ve salonda sporcular karşılıklı olarak galibiyetin mimarı oldular.
AGÜ maçın daha başından itibaren oyunda üstünlüğü eline aldı. İlk periyotta yaptığı akılcı ataklar ve geride rakibe karşı savunması aradaki sayı farkının açılmasını sağladı. Özellikle maçın son periyoduna kadar heyecanın eksilmediği karşılaşmanın son saniyelerinde AGÜ´deki bayanlar galibiyeti hak ettiler. Latoya´nın olmadığı önemli bir maç daha geride kaldı. Takımda çok önemli bir yere sahip Latoya her ne kadar salonda olmasa da ona denk diğer isimler sahadaydı. Özellikle bu maçla birlikte takipten vazgeçmeyeceğim bir isim ise Gray´dir.
Bu maçtaki hareketleri yine izleyenleri etkiledi. Ataklarda yaptığı ani hareketler ve ara pasları rakibi şok ediyordu. Bu paslar pota altında yer alan arkadaşına ulaşıyor ve sonuçta hep sayı oluyordu. Sadece Gray değil, tabi ki Ayşegül´ün üçlükleri de görülmeye değerdi. Diyorum ya bu takım, sakatlanan oyuncularında takıma dahil olması ile çok daha farklı olacak. Haydi AGÜ, hedefe tam yol ileri?