MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ BASKETBOL HAZIR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bellona Kayseri Basketbol lige hazır. İlimizde oynadığı Erciyes Cup´tan sonra bu sefer de Ankara´da BOTAŞ ile karşılaşan oyuncular, lig öncesinde son provalarını yapmış oldular. Basketbolda ilimizin yine öncü kulübü olmak için uğraş verecek olan Bellona Kayseri Basketbol´da teknik ekip de yoğun bir mücadele içine girdi. Takımın yeni olması nedeniyle oyuncular arasında bir sıkıntı yaşanmaması için sık sık hazırlık maçları oynatan Ayhan Avcı ve ekibi, yabancıların il bazında uyum sorununu üzerlerinden çabuk attığına dikkat çekiyor. Kayseri´ye alışan yabancılar, buradaki olumlu havayı yerli oyuncularla birlikte oyunlarına da yansıtıyorlar.

Bellona Kayseri Basketbol için önümüzdeki birkaç haftalık zaman dilimi çok önem arz ediyor. Ligde oynanacak olan maçların atmosferleri devamlı değişkenlik gösterir. Bu durumda da oyun ve performanslar hep ön plandadır. Bu nedenle hazırlık maçlarında takım oyuncularının ne kadar verdiği değil, lig maçlarında ortaya koyacakları performansları doğrultusunda daha net yorumlar yapabiliriz. Tabi bu arada teknik yönetimin müsabakalar içindeki taktiksel düşünceleri de ayrı bir yorum konusudur.

Zor dönemleri geride bırakmaya çalışan Bellona Kayseri Basketbol için umarım mali konuda destekler hız kesmez. Nitekim bu takım lige zor tutunmaya çalıştı. Umarım kısa süre içerisinde de söz veren kurumlar teker teker bu sözleri doğrultusunda çalışmalarını yapar ve basketbolda ilimizin adı yine Avrupa Kupaları´nda anılmaya devam eder.