MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ İNANIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ilimizi temsil eden ve bu sezon yakaladığı süreci doğru bir şekilde götüren Bellona Kayseri Basketbol için son günlerde aldığı sonuçlar beni fazla şaşırtıyor. Normalde oynadığı karşılaşmalarda rakiplerle arasındaki puan farklarının fazla açılmamasını sağlayan oyuncuların, bir veya iki takviye ile nasıl bir oyun ortaya koyacaklarını görmek isterim.

Takımın eksik olarak belirtildiği bu dönemlerinde yakaladığı bu skorları, yapılacak takviyelerle daha da ileriye götürebileceklerini belirten teknik heyetin saha içindeki bu değişime de bir anlam vermelerini isterim. Bellona Kayseri´de oyuncular daha 3 veya 4 hafta öncesine kadar rakipleri karşısında fazla tutunamamışlardı. Farklı skorlarla salondan ayrılarak herkesi üzmüşler ve acil durum ilan edilmişti. Sonrasında bir grup yönetici ve teknik heyetin olaya el koyması ve öncelik olarak maddi sorunlar yaşanan kulüpteki transfer yasağının kalkmasının haberini verilmesi, oyuncularda da bir disiplini ortaya koydu.  

Gelinen nokta da Bellona Kayseri Basketbol elindeki bu değişim gücünü iyi kullanmalı ve ikinci yarı öncesinde toplayabildiği kadar puanı toplayarak, play-off öncesinde kendisini yukarılara atmalıdır. Baş Antrenör Ayhan Avcı, son haftalardaki maçlarda alınan sonuçlar sonrasında aslında buna inandığını ve oyuncularında bu inanıcını destekler nitelikte performans ortaya koyduklarını söyledi. Umalım da bu inanç sonuna kadar  devam etsin ve Bellona Kayseri kendisini takip edenlerin yüzlerini güldürsün?