MUSTAFA GÜRBÜZ


BELLONA KAYSERİ İNANMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Basketbolda ilimizi temsil eden Bellona Kayseri Basketbol, ligin ilk yarısını tamamladı. Ligin ilk yarısı sona erse de, Bellona Kayseri ara vermeden ikinci yarı maçlarına hafta sonunda yeniden başlıyor. Oyuncuların geçen hafta oynanan Hatay maçında son ana kadar sahada gösterdikleri mücadele ve rakibi kıskaç altına almaları yönetimi de sevindirdi. Ligin en güçlü ekipleri arasında yer alan Hatay karşısında, bu şekilde bir mücadele örneği sergilenmesi, ilerisi için yönetime büyük umut verdi. Özellikle ligin ikinci yarısında oynanacak bazı karşılaşmalarda alınacak galibiyetlerle, ligin ilk 8 takımı arasında yer alacaklarına inanan yöneticiler, bu düşüncelerinde yanılgıya düşmemek için bazı unsurları harekete geçirmeliler.

Zira takımın her maçta farklı bir moralle karşılaşmalara başladığını görüyorum. Mesela ?basit maçlar´ diye algılanan ligin altındaki takımlarla yapılan maçlarda dahi ancak uzatma periyotlarında sahadan galibiyetle ayrılabiliyoruz. Hal böyle olunca da, ligin ilk 8 takımı arasına girebilmek için bu takımın daha çok ekmek yemesinin gerekli olduğunu söylemek istiyorum.

Mutlak hedefler olmalıdır. Bu hedefler doğrultusunda da çalışmalar yapılmalıdır. Ancak hedefe ilerlerken, en azından yapımızdaki oyuncuları da buna inandırmalıyız. Bu nedenle yönetimin ilk 8 düşüncesini, oyuncuların kafalarının bir köşesine yazdırmaları gerekiyor. Bellona Kayseri´nin tarihinde yüksek olmayan bütçeli kadrolarla neler yaptığını hepimiz yakinen biliyoruz. Bunun bilinci ile ortaya konan hedefi gerçekleştirmek için önce inanmak gerekiyor?