ŞEVKET TEKİN


BELLONA KAYSERİ’DE AVCI VE YÖNETİM MİADINI DOLDURDU

Gelişi Güzel - Şevket Tekin


Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde heyecan devam etse de Bellona Kayseri’de heyecan son bulmuş görüyor. Ne Baş Antrenör Ayhan Avcı eski baş antrenör ne de yönetim eski yönetim. Bence her ikisi de miadını doldurdu.

Evet, Bellona Kayseri Basketbol, farklı isimler altında Avrupa’da ve Türkiye’de finaller oynadı. Final oynamak basketbolda başarılı olduğunu gösterir mi? diye sormaktan da kendimi alamıyorum. Sanırım Baş Antrenör Ayhan Avcı, bunu başarı olarak görebiliyor. Tabii bu kendi bakış açısıdır. Ben, başarı olarak görmüyorum. 13-14 yıldır bu takımın başında olan Ayhan Avcı, şehrin önde gelen isimleri arkasında olduğunda ve taraftarı takımını yalnız bırakmadığı zamanlarda da, şehre kupa sevinci yaşatamadı. Bu yetmez gibi alt yapı anlamında da elle tutulur bir başarımız olmadı. 2-3 oyuncuyu A takıma çıkarıp, antrenman oyuncusu yapmak dışında tabii ki. Bunca başarısızlığın üzerine sizce de Ayhan Avcı, miadını doldurmadı mı? Bence doldurdu ve artık bırakması gerekiyor. Bırakmak için illa birilerinin sizi uyarması gerekmiyor. Kaldı ki Ayhan Avcı, Romanya Milli Takımı’nı çalıştırıyor. Ayhan Avcı’nın daha büyük takımları çalıştırması ve Bellona Kayseri Takımı’nın da yoluna bakması gerekiyor.

Tabii ki takımın 19 maçta aldığı 5 galibiyet ve 14 mağlubiyetin tek sorumlusu Ayhan Avcı olamaz. Sürekli olarak destek göremediklerini dile getiren Başkan Ömer Yağmur ve ekibi de, en az Ayhan Avcı kadar durumdan sorumludur. Geride kalan ay içerisinde sarı-kırmızılı yönetim yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı hedef göstererek destek göremediklerini dile getirmişti. Bu şehirdeki tek takım Bellona Kayseri Basketbol değildir. İlla size destek verecekler gibi de bir durum yok. Bugün Kayserispor’da Berna Gözbaşı, birçok sorunu göğüsleyebiliyorsa, Başkan Ömer Yağmur ve yönetimi de takım için bir şeyler yapabilir. Yapamıyorsanız bırakıp gidin. Ayhan Avcı’ya da dediğim gibi başkan ve yönetimin de MİADINI DOLDURDUĞUNA inanıyorum. Bu arada yazımı kaleme aldığı sırada Bellona Kayseri Basketbol, Ormanspor’a mağlup oldu ve 2020-2021 sezonunun 15.mağlubiyetini almış oldu.