ŞEVKET TEKİN


BELLONA KAYSERİ’NİN GENÇLERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

GELİŞİ GÜZEL - Şevket Tekin


Kadınlar Basketbol Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayseri Basketbol’da işler iyi gitmese de alt yapıdan yetişen gençler performansları ile göz dolduruyor.

Alt Koordinatörü ve Basketbol Gençler Ligi Takım Koçu Emin Süel, Takım Menajeri İrem Ünlü, Antrenörler Mustafa Tereoğlu ile Merve Atasever ve Kondisyoner Hacı Ahmet Akkaya ile Bellona Kayseri Basketbol’un gençleri aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Alt yapıda gelişimlerini sürdüren gençler, sadece Basketbol Gençler Ligi’nde değil, aynı zamanda okullu ve kulüplü müsabakalarda da yer alıyor. Okullarını da ihmal etmeyen gençler, başarılı grafiklerini her geçen gün daha da yukarı çekiyor. Gençleri, Basketbol Gençler Ligi 3. hafta karşılaşmasında Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan Timur Arslan Koleji maçında izleme fırsatı buldum. Her ne kadar heyecanlı ve tutuk maça başlasalar da karşılaşmadan galip ayrılmayı bildiler. İşin açıkçası bu kadar keyifli bir karşılaşma izleyeceğimi tahmin etmiyordum. Gençlerimizi sonraki maçlarında da takip etmeyi ihmal etmeyeceğim. Tüm Kayserililerin de gençlerimizi takip etmesini tavsiye ediyorum. Gençlerimiz tabiri caiz ise göz kamaştırıyor. Bunlarla beraber Bellona Kayseri Basketbol’un A Takım yeni baş antrenörü Aclan Kavasoğlu’nun da gençlere ve alt yapıya önem vermesi beni sevindiren bir başka durum oldu. Hatta hafta sonunda Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada Feray Dalkılıç’ın uzun süre alması gelecek adına umutlanmama neden oldu. Umarım hem alt yapı koordinatörü Emin Süel ve A Takım Baş Antrenörü Aclan Kavasoğlu, alt yapıya olan ilgilerini kaybetmez ve önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde en az 3-4 oyuncumuz daha A Takım’da yer alır.

Bellona Kayseri Basketbol için alt yapı vazgeçilmez ve vazgeçilmesi teklif edilemez bir duruma getirilmelidir. Umuyorum ve inanıyorum ki Bellona Kayseri Basketbol’u gelecek yıllarda alt yapı katkısı ile güzel günler bekliyor.