MUSTAFA GÜRBÜZ


BU HAFTA KAYSERİSPOR´DAKİ SON DURUM!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor aldığı galibiyetle bu haftayı moralli kapamanın keyfini sürüyor. Gençlerbirliği´nin ligin alt sıralarında olması ve tüm gücüyle mücadele etmesi Kayserispor´u bir hayli zorlayan etkenlerdendir. Sarı-kırmızılılar oynadıkları bu maçta farklı bir kurguyla sahada yer aldılar. Teknik Direktör Şumi, özellikle Amorim konusundaki değişimine neden ihtiyaç duydu sadece bunu anlayabilmiş değilim. Bu arada bir forvet hattında ilk kez Asomah Gyan yer alırken, bu futbolcunun da Umut Bulut´la değişmesi takımda sanırım bazı sorunların yeniden ateşlenmesine neden oldu.

Şimdi burada benim söylediklerim bir iddiadan öte bir durum olarak değerlendirilebilir ama sadece maçta gördüklerim itibariyle birkaç konunun altını çizeceğim. Mesela uzun zamandır eleştirdiğim orta sahadaki Badji. Bu karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koydu ta ki, Umut Bulut oyuna dahil olana kadar. Daha sonrasında Badji varlık gösteremedi.

Bir diğer oyuncu Amorim´dir. Mendes ile değişim konusunda çok isabetli bir karar verilmiş. Bu haftaya kadar neden Mendes konusunda ısrarcı olduk ve tahammül ettik pek anlamış değilim. Amorim kişisel başarısıyla rakibin ceza sahasına rahat bir şekilde girebiliyor. Bu oyuncuyu da burada değerlendirmek gerekir. Bir diğer konu defans kurgusu. Kana Bıyık olmadığı bir hafta, bizim için kayıp bir hafta. Bunu net bir şekilde görmüş oldum. Bu yüzden bu görüşlerimi de belirterek, Gençlerbirliği profilini ortaya çıkartmaya çalıştım. Umarım teknik heyetle yönetim, bu karşılaşmayı bir de bu açıdan değerlendirirler?