MUSTAFA GÜRBÜZ


BU NE ?KOL´DAN İŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de sahasında Başakşehir´i konuk eden Kayserispor maçta istediği gibi oynasa da, hakem ve rakibin oyuncusunun ikili anlaşmasıyla istediği galibiyeti alamadı. Maçın başından itibaren oyun içinde ne var şeklinde izleyen bizler, halbuki ilk 30 dakikalık bölümde hakemin her iki taraf içinde farklı düdükler çalmamasını memnuniyetle karşılamıştık. Maçta ilk golü atan ve zaman zaman da rakip kaleye yaptığı ataklarla baskılarını gösteren Kayserispor´da futbolcular, ikinci gol için Başakşehir kalesine yüklendiler. Ne kadar da yüklenseler gol yollarındaki beceriksizliklerimizin, bu maçta hat safhada olması bizim adımıza bir kayıptı.

Maçın ilk yarısının sonlarına doğru 38.dakika da bir anda kalemizde golü gördük. Hem de ne gol. Kayserispor´da ceza sahasının içinde yer alan tüm oyuncular topun fileye gitmesinin daha salisesi geçmeden, hakeme dönerek itirazlar da bulunmaya başladılar. İlk anda aslında atılan gol değil de, Başakşehirli Adebayor´in topu nasıl aldığına odaklandık. Çünkü arkadaşından gelen top arkası dönük bir şekilde, elleri açık önüne indiriyor ve acaba kolla mı aldı diye şüphe duymamıza neden oluyordu. Daha sonrasında yayıncı kuruluştaki muhabirlere sorduğumuzda aldığımız yanıt aynı oldu. Görüntüyü televizyondan tekrar tekrar izledikten sonra da, kolla topu indirdiği kanaatine vardık. Ne kadar da söylesek boş olacak. Ama elden kaçan iki puan daha oldu.

Kayserispor bu maçta aldığı bir puanla da büyük bir iş başarmış oldu. Perşembe günü yine sahasında önemli bir maça çıkacak. Umarım bu taraftar yine takımını desteklemek için tribünlerde olur?