MUSTAFA GÜRBÜZ


BU SEZON NELER OLUYOR BÖYLE?


İlimizde futbolda sezona başlayalı neredeyse 1,5 ay oldu ve futboldan daha çok kamuoyunda konuşulan konular hep spor dışı olmaya başladı. İlimizde profesyonelde iki takım (ki bunlardan Erciyesspor´a sahip çıkılmazsa kapısına kilit vurulacak) bulunuyor. Gerçekçi olursak futbolda Kayserispor diğer branşlarda ise AGÜ ön planda yer alıyor. Futbolda Kayserispor´da, taraftarından yönetimine kadar her kesimin ağzında takımın ligde ne yaptığından daha çok yöneticilerin kulüpteki olaylara farklı bakış açısından bakmaları ile (tabiri caizse başka başka kulplar takarak) hedefler göstermeleri konuşuluyor.
Her şey güzel de kardeşim bu memlekette spor denilince akla sadece futbol mu geliyor? Spor denilince tüm unsurları kucaklamak gerekmez mi? Bakınız mali yönden kazanımları olan Kayserispor´da bazıları etrafa yardım söylemleri ile takıma destek isterken; Erciyesspor´da ise yine bazıları, bırakın transferi veya başka işleri kulüp kapanmasın diye yardım istiyorlar. Salon sporları ve amatörlerdeki durumlardan ise hiç bahsetmiyorum. Eğri oturup doğru konuşalım!
Kayseri´de birçok yardım bekleyen kulüp var. Bunların başında da bence Erciyesspor geliyor. Çünkü Erciyesspor´a yardım yapılmaz veya el uzatılmazsa kulüp kapısına kilit vuracak ve tarihe gömülecek. Tıpkı Elektrikspor gibi. Bu nedenle sezon başlamışken herkes sahada neler oluyor bunlara bir göz atsın. Şehrin yöneticileri de yapmaları gereken destekleri tüm spor kulüplerine yapsınlar (Tabi kanunlar çerçevesinde).