SAMİ DAYANGAÇ


BÜYÜKKILIÇ-DÜNYA ŞAMPİYONASI


 

Melikgazi Belediye Başkanlığı’nda başlayan belediyecilik çıtasını her geçen gün yükselten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tüm belediyecilik hizmetlerine ilave olarak şehrin turizm alanında da hak ettiği yeri alması için çabalıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstün başarı ile tamamlayan Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, büyük gayret ve çabaları ile olmazı olur yapmış, Erciyes Dağı’nı devletten belediye adına satın almıştı. Artık dağın tek sahibi Kayseri Belediyesi idi ve turizm tesisler, yerleri satılarak yapılabilirdi. Yapıldı...

Sadece şehrimizin değil, aynı zamanda turizm ve kış sporları açısından ülkemizin gözbebeği konumunda olan, eşsiz karı ile kayakseverlerin büyük beğenisini kazanan Erciyes’in daha çok turistin gelmesi, tanınması açısından sürekli değişik aktiviteler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Yüksek irtifa merkezinin önemi anlaşılıp büyük oranda ilgi görünce Atom Karınca yeterli saha ve donanım yaparak buranın da sporcular için ilk tercih olmasını sağladı.

Erciyesimiz geçtiğimiz hafta dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası. Dünya çapında yayın yapan kanallarda Kayseri, Erciyes defalarca yer aldı. Az şey mi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın gayretleri ve girişimleri ile 12 ay sporun merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erciyes, uluslararası dev organizasyonlarla hem adından söz ettirmeyi hem de uluslararası turizme Kayseri’nin damgasını vurmayı sürdürüyor.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından en prestijli ekstrem spor organizasyonları arasında gösterilen Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye etabı SNX Türkiye, bu yıl ilk kez Erciyes Kayak Merkezi’nde 8, 9 ve 10 Mart günlerinde düzenlendi ve başarıyla tamamlandı.

FIM tarafından 2004 yılından bu yana İsveç, İsviçre, Finlandiya, Norveç gibi Avrupa'nın en iyi kayak merkezlerinde yapılan Kar Motosikleti Dünya Şampiyonası, bu yıl Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı bölgesinde özel olarak hazırlanan pistte gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin destekleriyle Türkiye’de ilk kez Erciyes'te gerçekleştirilecek Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Türkiye etabı SNX Türkiye’de dünyanın en iyi snowcross sporcuları kış sporu merkezinde kıyasıya yarıştılar. Kar sporu tutkunlarına heyecan ve rekabet dolu bir şampiyona yaşatılmış oldu. Ayrıca Memduh Büyükkılıç Başkan’ın talimatları ile izlemeye gelenlerin hoşça zaman geçirmeleri için de çeşitli ikramların yanı sıra ülkenin en popüler sanatçılarının konserleri de büyük beğeni ile izlendi. Allah Atom Karınca’dan razı olsun...

Öte yandan Erciyes, nefes kesen Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın yanı sıra ATV ve Motosnow kategorilerinde düzenlenecek Erciyes Cup ile de kış sporu tutkunlarına unutulmaz üç gün yaşatacak.

2024 yılının ilk büyük uluslararası organizasyonu olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın SNX Türkiye etabının yanı sıra ATV ve motosnow kategorilerinin yer aldığı Erciyes Cup'ta 50'den fazla sporcu Kayseri'de ilk kez kıyasıya mücadele edecek.

Başkan Büyükkılıç’ın, Kayseri’yi spor şehri yapma hedefi doğrultusunda ortaya koyduğu projeler ve girişimleri neticesinde ACES Europe Derneği tarafından 2024 Yılı Avrupa Spor Şehri seçilen Kayseri, 3 milyarın üzerinde sporsevere tanıtılacak.

Sayısız ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi’nde şampiyona için hazırlanan bin 350 uzunluğundaki parkurda yapılacak SNX Türkiye etabı yarışı 186 ülkeden takip edilecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yatırımları ile dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birine sahip olan Kayseri, 3 milyarın üzerinde insana ulaşılması hedeflenen organizasyon ile dünyaya tanıtılacak.

 

GÜNÜN SÖZÜ: Başkalarının ne düşündüğünü önemsersen her zaman onların tutsağı olursun…