VELİ ALTINKAYA


CAMİ KEBİR’E YENİ OTOPARK

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


Şehir içinde kalan ve etrafında bulunan konut sayıları azalan okulların durumu tartışılıyor. Cami Kebir’de bulunan hayırsever Hacı Ali Karamercen tarafından yaptırılan ilköğretim okulu da bunların başında geliyor.

Melikgazi Belediye Meclisi önceki gün yaptığı toplantıda okul yeri ile ilgili plan tadilatını görüştü. Karara göre okul yeri otopark olacak...

Bu okuldan mezun olanlar, ya da halen okuyanlar buna karşı çıkabilir. Böyle bir tepkiyi saygı ile karşılamak da gerek.

Önceki gün Kay TV’de konuk ettiğim Başkan Memduh Büyükkılıç okulda halen 150 öğrencinin öğrenim gördüğünü ve bunların önemli bir bölümünün de taşımalı şekilde okula getirildiğini söyledi. Okulun etrafında mesken sayısının az olması nedeniyle, sorumluluk bölgesinde ki öğrenci sayısı da 40 kadarmış.

Milli Eğitim’le vardıkları uzlaşma gereğince Selçuklu Mahallesi’ne yaptırdıkları bir okula hayırseverin adını vereceklerini söyleyen Büyükkılıç “Okulun yerine sadece otopark yapacağız. Ticari hiçbir işyeri yok. Burası çarşı içi. Otoparka da ihtiyaç var. Çevredeki esnaflar otoparkın altının işyeri olmasını istediler. Ama kabul etmedik. Anıtlar Kurulu’nun da onaylayacağı bir projeyi önümüzdeki yılsonundan itibaren burada hayata geçireceğiz” diyor.

İlk defa bizim dillendirdiğimiz bu konu belli ki bir süre tartışılacak ve bakalım nasıl yankı bulacak?

BİR VEKİL BİR TEŞKİLAT

Güya adını vermiyoruz ama siz o vekilin kim olduğunu biliyorsunuz. İşte o vekilimiz rahatsız olduğu teşkilatını yeniden yapılandırmak için genel merkezde kulislerini derinleştirmiş. Hatta geçtiğimiz salı günü de genel başkan yardımcısı ile genel başkanın huzuruna çıkmış. O genel başkanın partisinin Kayseri teşkilatına bakışının olumlu olduğunu biliyorum. Ama genel başkanın kanaatini değiştirmek için dedikodu üzerine dedikodu üretiliyor. Yıllardır bu hastalık o partide var. Ama bu kez zor muvaffak olurlar.