MUSTAFA GÜRBÜZ


CEO ERTEKİN’DEN, BELLONA KAYSERİ İÇİN ÇAĞRI

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Hemen hemen her gün bilgisayarımın başına geçip de ne yazayım derken, aklımın bir köşesinden mutlaka Bellona Kayseri ile ilgili bir yazı olsa diyor, sonrasında daha önce yazılarımızda konudan bahsettik de ne oldu diye fikrimi değiştirip, başka konularda yazılarla sizlere seslenmeye çalıştım. Ama bu sefer işin rengi değişti. Çünkü Bellona Kayseri’nin mali boyutu hakkında biz ne kadar seslensek de kulak tıkayanlar, yapılan yeni bir açıklama ile işin ne denli büyük boyutta olduğunu kavradılar. Sorunların olduğunu biz söylerken, bazıları buna kulak asmasa da bu saatten sonra bu duruma mutlaka el konulacaktır. Kulübün ana sponsoru Erciyes Anadolu Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Bellona Kayseri’nin kapısına kilit vurulacağını resmen duyurmuş oldu.

Yaptığı paylaşım Bellona Kayseri Basketbol’un Euro Cup ikinci maçı sonrasından. Temsilcimiz bu karşılaşmada Macar temsilcisini yendi. Gelecek hafta da yine Kadir Has’ta İsrail temsilcisi ile karşı karşıya gelecek. Hani her platformda sporun önemli bir tanıtım etkeni olduğunu belirten yöneticilerimiz var ya, işte onların maçta nasıl bir destekte bulunacaklarını şimdiden merak ediyorum. İsrail ile oynanacak olan maçta temsilcimizi desteklemek adına mutlaka Kadir Has’ta yerimizi almalıyız.

Bellona Kayseri konusunda paylaşımda bulunan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, bir Kayseriliden daha fazla Kayserili gibi takımın şehrin dışına gitmemesi veya kapanmaması için bakın nasıl sesleniyor: “Kayseri Basket ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Sorunlar Ömer Başkan’ın çözebileceği noktayı aştı. Acil 2,5 milyon bulunmazsa takım ya ligden çekilecek, ya Kayseri dışına satılacak. Tüm desteklerimize ek 750 bin lirayı biz veriyoruz. Bu takım bu şehirde ve bu ligde kalsın”.

Bu paylaşımdan sonra ben de ilimiz yöneticilerine ve başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’a seslenmek isterim. Sayın Başkan’ın bir büyüklük daha yaparak Bellona Kayseri’ye sahip çıkması için en kısa zamanda elini bu kulübe uzatması burada alt yapısından üst yapısına kadar spor yapan yaklaşık 400 gencimize kapının kapanmayacağını göstermesi tek dileğimdir.