VELİ ALTINKAYA


CHP’NİN “HER YERDE DİYALOG”U

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA - Tekrar Yazıları


AK Parti’den sonra CHP’de yerel seçimlerle ilgili anket çalışması başlatmış. Parti dört araştırma şirketi ile ayrı ayrı anlaşma yaparak “ilçe, il ve büyükşehirlerde “Kimi aday görmek istiyorsunuz?” sorusuna cevap arayacakmış.

Genel Merkez yöneticileri bu anket çalışmasının seçimlere kadar farklı soru ve sorgulama ile altı ayda bir de yapılacağını söylüyor. Yine Genel Merkez yerel seçimlerde “Her Yerde Diyalog” sloganıyla hareket edeceklerini söylüyor.

Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlüğü’nün 10. baskısına baktım. “Diyalog” sözcüğü için bakın ne diyor: 1- Karşılıklı konuşma. 2- Oyun, roman, hikâye vb eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması 3- Konuşmaya dayanılarak yazılmış eser 4- Anlaşma, uyum sağlama veya bu yolda çalışma...

Diyalog kurmak: Anlaşma ve uyum sağlayacak yolda karşılıklı konuşmak...

Bu yazının CHP Genel Başkanı’na ya da Genel merkezine ulaşacağını sanmam. Ama eminim ki partinin Kayseri büyükleri okuyacaktır.

CHP Genel Merkezi yerel seçimlerde başarı bekliyorsa önce kendi örgütüne “ “Her Yerde Diyalog” çağrısı yapmalıdır.

Bu partinin eski milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları, hatta belediye başkanlarının bir bölümü ile hala diyalog kurmakta sıkıntısı var...

Hatta basınla...

Bakın basın boyutunu bilerek söylüyorum...

Kongreden il Başkanı çıkan Sayın Sadık Atila ile şahsen daha tanışmıyoruz... Sayın İl Başkanı genel yayın yönetmenliğini yaptığım TV’de göreve başlamasından sonraki zaman diliminde arkadaşlarım tarafından iki kez bilgim ve onayımla canlı yayında ağırlanmış ve partisinin politikalarını Kayserililere aktarması sağlanmıştır. Bundan sonra da gerektiği zaman bu noktada kendisine her türlü davet yapılacaktır.

30 yıldır bu şehirde gazetecilik yapan biri, hatta bir meslek örgütünün başkanı olmama rağmen, Sayın İl Başkanı ile şahsen henüz bir tanışıklığımız yok... Bir tören ya da açılışta elini sıkmışlığım yok. Kendisini televizyon ekranından ve fotoğraflarından tanıyorum...

Asgari nezaket çerçevesinde, il başkanı seçildikten birkaç gün sonra hem bu sütundan, hem televizyon ekranından, hem de telefonla arayarak kendisini tebrik ettim... Son bayramda mesaj göndererek bayramını kutladım.

Şimdi CHP Genel Başkanı’na ya da bu “Her Yerde Diyalog” mucitlerine bu yazıyı okutarak sormak gerekmez mi: Sizin İl Başkanınız daha Kayseri’deki basın mensupları ile diyalog kurmamışken, kiminle bu teması sağlayacak ve partinizi yerel seçimde başarıya götürecek?

CHP’nin bazı yöneticileri “Kardeşim sen zaten bizim zikrimize, fikrimize karşısın” gibi bir zihniyete sahiplerse sorarım onlara “Hangi basın kuruluşunu ziyarete gittiniz, kendinizi tanıtıp politikalarınızı anlattınız?”

Veya siz Genel Merkezin “Her Yerde Diyalog” sözcüğünü sadece parti örgütüyle kurulacak ilişki, bağ, bağlantı olarak mı algılıyorsunuz?

Yerel seçimlere an az bir yıl var. Genel Merkez önce il-ilçe yöneticileri ile diyalog kurmazsa göreceksiniz Kayseri’de var olan üç ilçe belediye başkanlığını da kaybederler... Ömrümüz olursa bende yerel seçimden sonra bu yazının bir kopyasını Kayseri Örgütü’ne bir kopyasını da Sayın Genel Başkan’a gönderirim...

 

MEMORİAL HASTANESİ

Kayseri gerçekten sağlık kuruluşları açısından önemli bir merkez. Hem, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri, hem Eğitim Araştırma, hem de özel hastaneler açısından baktığımızda gerçekten şehrimiz bölgenin en önemli sağlık üssü diyebiliriz. Hatta Ankara’nın doğusundaki en önemli sağlık merkezlerinden biri olduk dersek abartı olmaz. Buna ihtisas hastanelerini de eklemeyi unutmayın. Kayseri’de özel sektörün yerel müteşebbisler aracılığı ile kurduğu hastanelerin yanı sıra Acıbadem gibi ülke genelinde marka olmuş bir hastane de şehrimizde faaliyet gösteriyor. Buna bir Dünya markası olan Memorial de dahil olmak üzere... Şehrimizdeki hastanelerin birindeki hâkim hisseyi bu sağlık kuruluşunun aldığı, ya da almak üzere olduğu söyleniyor...