SAMİ DAYANGAÇ


ÇOLAKBAYRAKDAR VE SOSYAL BELEDİYE


Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetlerle vatandaşların gönüllerine dokunduklarını ve Türkiye’de ilklere imza attıklarını belirterek, “Başın düşünce dara, Ahmet Çolakbayrakdar’ı ara” dedi. Kıymetli okur bu sözü Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar söylüyor, biz de devam edelim…

Sosyal belediyecilik projelerine öncülük etmenin haklı gururunu yaşayan Ahmet Başkan’ın Kayseri’ye yakışır sosyal belediyecilik hizmetleri yaptıkları ortada. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ‘sosyal belediyecilik’ hizmetleriyle gönüllere dokunuluyor. Başkan bize “Dost Eli Marketi gördünüz mü?” diye sorunca merak edip gittik ve yerinde inceledik. İnce eleyip sık dokunarak, gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilmiş ve onlara gelir durumlarına göre alışveriş kartları verilmiş. Markete girince şaşırmamak elde değil. Düşük kalitede hiçbir ürün yok, yağdan giysilere kadar hep üst kalitede. ‘Dost Eli’ projesi kapsamında hizmet veren Dost Market ve Dost Mağaza ile Kocasinan’daki ihtiyaç sahiplerine market ve mağaza konforunda alışveriş imkanı sağlanıyor. Paranın geçmediği tek market, paranın geçmediği tek mağaza tüm Türkiye’ye örnek. Özellikle ‘Gönül Kazanı’ ile 65 yaş üstü yalnız yaşayan ve engelli ailelere her gün sıcak yemek ulaştırılıyor. Düzenli olarak 225 aileye yemek götürülüyor. Ayrıca ‘Dost Kapısı’ çalışması kapsamında Aile Sosyal Destek Birimle, psikolog, rehber, sosyolog gibi hizmetler ile bütün çocukların ve ailelerin yanında... Soğuk zincir taşımacılığına yönelik geliştirilen özel yalıtım ve soğutucu ünitesine sahip frigofirik araç ile gıdalar daha sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.

30 yıldır yakından tanıdığımız, vicdan ve merhametine, duygusallığına şahit olduğumuz Ahmet Çolakbayrakdar'dan da bunları beklerdik. Devam edelim; geçtiğimiz haftalarda hizmete aldırdığı çok önemli bir icraatı sunalım: ‘Yatağa Bağımlı Evde Sağlık Hizmetleri’ kısa sürede büyük memnuniyet oldu ve bu da ne kadar isabetli iş yapıldığının göstergesi. Allah razı olsun Başkan’dan. Kıymetli okur, eskilerin bir sözü vardır, sana belediye baksın. Ahmet Başkan’ın da çağrısı bu yönde. Bilmediğimiz, haberimizin olmadığı her durumda bize ulaşın, size ulaşalım çağrısı yapıyor.  Bizzat şahidiz, Ahmet Çolakbayrakdar Başkan’ın eşi de hayır hasenat derdinde koşan, kibirsiz, ihtiyaç sahibi evleri sık ziyaret eden, kimsenin gözüne sokmadan sessizce yardımlar yapan biri. Derdi olan, ihtiyacı olan için ulaşılacak kapı, belediyedir. Bunun için ulaşılacak en önemli nokta belediye başkanıdır ve şöyle bir sloganı ortaya koymuş Ahmet Başkan: ‘Başın düşünce dara, Ahmet Çolakbayrakdar’ı ara’. Kocasinan’da uzatmadık el, dokunmadık gönül bırakmamanın çabası içerisinde olan Ahmet Çolakbayrakdar'ı kutluyor, nice başarılı çalışmalar diliyoruz.

 

GÜNÜN SÖZÜ: Yeter ki kalbimiz ve kişiliğimiz kirlenmesin, gerisini su temizler…