ASIM CENGİZ GÜR


CUMA HÜRMETİNE

CUMA HÜRMETİNE


Bizi yoktan var eden ve bizi iman ve islam ile şereflendiren yüce Allahımız, sana sonsuz hamd ve senalar olsun.

Sevgili peygamber efendimiz Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi vessellem efendimize ve O’nun temiz âl ve ashâbına salat ve selam olsun.

Yüce Rabbimiz!

Bizlere de tevfîkinirefîk eyle! Bizi yolunda kâim, zikrinde dâim eyle! İbadetine müdavim eyle! Zikrinde, şükründe, hüsn-i ibâdetindetevfîkini bizlere refîk eyle!

Ey Rabbimiz!

Bizi şu fani dünyanın fitnelerine, karışıklıklarına, aldatıcı, oyalayıcı süslerine kapılıp âhiret vazifelerini yapmayanlardan eyleme! Bizi uyanık hakiki müslüman eyle! Dünyaya kapılmayan, vazifelerini unutmayan, şeytana uymayan, nefse esir olmayan kullardan eyle!

Rabbimiz!

Rabbi! Nefsimizi yenmeyi nasip eyle! Ahlakımızı güzelleştir!

Ey Rabbimiz!

Nefis mücahedelerimizde bizi nefislerimize galip eyle! Nefsimize itmi`nân nasip eyle! Yâ Rabbi, bizi manevî makamlardan geçirip yüksek makamlara vasıl eyle!

Rabbimiz!

Dünyanın ve âhiretin bildiğimiz bilmediğimiz her türlü hayırlarını senin lütf u kereminden çekinmeden isteriz, bizlere ihsan eyle! Sen gâib hazinelerinin sahibisin, her şeye kâdirsin, vermekten mülkün eksilmez! Bizlere lütfunla, kereminle layık olmadığımız büyük nimetleri ihsan eyle! Rıdvan-ı ekberine bizleri vasıl eyle!

Ey Rabbimiz!

Bizi sevdiğin kullarla birlikte kıl. Bizi sevdiğin kul eyle. Sevdiğin kul olarak yaşat yâ Rabbi! Sevdiğin işleri yaptır yâ Rabbi! Sevdiğin yollarda yürüt yâ Rabbi! Sevdiğin kul olarak sana gelmeyi nasip eyle yâ Rabbi! Âhiretemü’min-i kâmil, sevgili kul olarak gelmeyi nasip eyle yâ Rabbi! Evlatlarımızı da, nesillerimizi de, zürriyetlerimizi de sevdiğin kullar eyle yâ Rabbi!

Rabbimiz!

Şu doğduğumuz, yaşadığımız, gezdiğimiz beldeleri içimizdeki beyinsizlerin, cahillerin, fasıkların, facirlerin, kafirlerin, müşriklerin, münafıkların cezalandırılması için azaplara uğratma yâ Rabbi! Düşmanlara çiğnetme yâ Rabbi! Zelzele, kıtlık, kuraklık verme yâ Rabbi! Maddî, semâvî, arazî afetlerden mahfuz eyle yâ Rabbi! İçimizden fasıkların, facirlerin, kafirlerin çoğalıp, türeyip başımıza musallat olmasına fırsat verme yâ Rabbi! Ümmet-i Muhammed’i mü’min-i kâmil kulların eline ver yâ Rabbi! Mü’min-i kâmil kullarını Ümmet-i Muhammede güzel hizmetler gerçekeleştirmeye muvaffak eyle yâ Rabbi!

Her şeye kadir Rabbimiz!

İstilaya uğramış İslâm beldelerini kurtar yâ Rabbi! Sıkışık kardeşlerimize yardım eyle yâ Rabbi! Kafirlere karşı galip eyle yâ Rabbi! İstiklallerini nasip eyle yâ Rabbi! İzzet ve itibar ver yâ Rabbi! Güç kuvvet ver yâ Rabbi! Kafirlere fırsat verme yâ Rabbi! Bizi kafirlerle imtihan etme yâ Rabbi!

Ey bağışlaması bol Rabbimiz!

Bizi affeyle! Bizi rahmetine erdir yâ Rabbi! Yolundan ayırma yâ Rabbi! Şeytana esir etme yâ Rabbi! Nefse uydurma yâ Rabbi! Âhireti unutturma yâ Rabbi!

Ey merhameti ve ihsanı bol Rabbimiz!

Kur`an yolundan ayırma yâ Rabbi! Kur`ân-ı Kerîm‘in şefaatına erdir yâ Rabbi! Peygamber Efendimiz‘in sevgisine, şefaatine mazhar eyle yâ Rabbi! Arş-ı a‘lânın gölgesinde gölgelenenlerden eyle yâ Rabbi! Cennete bi-gayr-i hisap girenlerden eyle yâ Rabbi! Rıdvân-ı ekberine vasıl eyle yâ Rabbi! Selamına mazhar eyle yâ Rabbi! Habîb-i Edîbine komşu eyle yâ Rabbi!

Ey Rabbimiz!

Eşlerimiz, çocuklarımız, ailemiz, komşularımız, toplumumuz ve tüm ümmet ile aramızdaki sevgi ve yakınlığımızı arttır. Bir vücudun farklı organları olduğumuz şuuruna erdir. Yeryüzünün herhangi bir noktasındaki mü’minin sıkıntılarını hissedebilmeyi, sevinçlerini paylaşabilmeyi nasib eyle.

Evlerimizi, işyerlerimizi saadetli ve huzurlu kıl. Helalinden temizinden bol kazançlar ihsan eyle. Kazançlarımızı bereketlendir. Her türlü borçlarımız için ödeme, yerine getirme gayreti içinde olmayı nasib eyle. Senden başkasını bizi borçlu bırakma. sana olan borçlarımız için de senin lütuf ve keremi, ikram ve ihsanına sığınırız, ey hazinesi sonsuz Rabbimiz!

Rabbimiz!

Hayatımızın en büyük hedefini, gayesini “Senin rızana erişmek” eyle ve bu hedefe-gayeye ulaşmak için ne yapmak gerekiyor ise öyle bir hayat sürmeyi; son nefesimizi iman ve islam üzere vermeyi, huzuruna razı olduğun kullar olarak gelebilmeyi, “Gir Cennetime!” hitabına muhatab olabilmeyi bize nasib eyle.

Ey Rabbimiz!

Her türlü görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olabilmeyi, alan değil veren el olmayı, bekleyen değil ulaşan olabilmeyi, vermiş olduğunuz her türlü kazanımlarımızı yine senin rızan ve yolun doğrultusunda kullanabilmeyi nasib eyle.

Ey Rabbimiz!

Bizi bize bırakma. Bizi nefsimizin ve şeytanın eline bırakma. Sen, elimizi bırakma.

Dualarımız dergahı izzetinde kabul eyle ya Rabbi.

(âmin)