SAMİ DAYANGAÇ


CUMHURBAŞKANI HASTA MI?

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Bir süredir cumhurbaşkanımızın hasta olduğu haberleri yayılmaya çalışılıyor. Hatırlayınız, bir dönem kolon kanseri olduğu iddia edildi. Önünde prof. yazan birileri ciddi ciddi hasta olduğu bilgisini yaymaya çalıştılar.

Sonra hatırlayalım, 2006 yılında bir Ramazan günü Cumhurbaşkanı makam aracında baygınlık geçirmiş, aracın camları balyozla kırılarak indirilmiş ve tedavi uygulanmıştı. Bu rahatsızlığı kimine göre şeker, kimine göre sara olarak günlerce gündemde tutuldu. O gün araçtan indirilen Cumhurbaşkanımıza güya müdahale eden doktor kısa süre sonra hastalığı tespit ettiği ve kimseye söylememesi için şüpheli şekilde öldüğü haberi yayıldı. İşin aslı neydi? Cumhurbaşkanı araçtan indirildikten sonra bir kadın doktor tarafından muayene edilmiş, o doktor iddia edildiği gibi bu rahatsızlıktan hemen sonra değil 17 ay sonra gribe bağlı kalp damarı yırtılması nedeniyle vefat etmişti.

Bu yalanlar neden yayılır? FETÖCÜ’lerin yıllardan beri yaptığı bir taktik bu.

Yani 2006’nın üzerinden 15 yıl geçmiş. Bu 15 yıl içinde fevkalade sıkı bir tempo ile çalışmış, neredeyse tüm dünyayı dolaşmış, büyük badireler atlatmış bir siyasetçi var. 15 yıldır ağır hasta mıydı yani Erdoğan? Bu saçmalıklara kim inanır...

Tayyip Erdoğan’a kuvvetli ve etkili bir dille muhalefet etmek ayrı, deli saçması teorilere bel bağlamak ayrı.

Bence bu iddiaları ortaya atanlar önce kendi sağlık durumlarına bir baktırsınlar.

Başkalarını kötüleyerek bir yerlere gelinemeyeceğini artık anlamalılar. Halka neler yapacağınızı anlatın ve karşılığını bekleyin. Sadece iktidarı kötüleyerek seçim kazanılamaz. Bir yandan fonlanan yazarlar bir yandan Refah Partilileri, HDP’den daha solda bulunanları partisine toplayan ana muhalefet önce kendisine bakmalı. Bu şekilde umut olamıyor, güven veremiyorlar. Diğer muhalefet partisi ise HDP ile var mısınız, yok musunuz, bunu açıklamalı.

Cumhurbaşkanı’na hasta dediler, 2006 yılında Ramazan ayı nedeniyle bayılınca Güven Hastanesi’ne götürülüp her ne hikmetse araçta bırakılan Cumhurbaşkanı Dr. Sümer Hanım tarafından iyileştirilip taburcu edilmişti. O gün, yazılanlar gibi ciddi sağlık sorunları olsa 15 yıl hiç teklemeden, dünyayı dolaşarak, yurdu karış karış gezerek hizmet edebilir miydi? Bayram mesajı verirken kısa süreli dalması hemen bazılarına fırsat doğurdu. Oysa TV çekimlerinde ışık nasıl da uyku verir bilseniz... Herkes sağlıklı olsun, sağlıklı düşünsün ve bu vatan için sağlıklı işler yapsın.