SAMİ DAYANGAÇ


CUMHURBAŞKANI VE ŞABAN ÇOPUROĞLU

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Kısmet olur bir aksilik çıkmazsa Cumhurbaşkanımız AK Parti Kayseri İl Kongresi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı her il kongresine katılan biri değil. İşi buna engel. Ülke gündemi belli. Demek ki cumhurbaşkanı şehrimize özel ilgi gösteriyor. Bunda elbette kadirşinas hemşehrilerimizin parti kuruluşundan beri verdiği büyük destek ve sevgi var. Ayrıca da il başkanlığını yürüten Şaban Çopuroğlu'nun da itibarı söz konusu. Şaban Çopuroğlu demişken bilmeyenlere, tanımayanlara Şaban Bey’i kısaca tanıtalım.

Kayseri eşrafından Şaban Çopuroğlu AK Parti İl Başkanlığı’na atanınca büyük bir çoğunluk için sürpriz olmadı. İyi derecede İngilizce bilen, Erciyes Üniversitesi mezunu Çopuroğlu ekonomik açıdan da güçlü bir ailenin ferdi. Çopuroğlu A.Ş.’ nin Yönetim Kurulu Başkanı. MÜSİAD Başkanlığı sırasında yöneticilik vasfı, karakteri beğenilmiş ve ittifakla başkan adayı olarak önerilmiş bir isim.

Yılını yazmayalım, bir genel seçim öncesi Şaban Çopuroğlu'ndan milletvekili adayı olması istenir. Böyle bir hedef ve beklentisi olmayan Şaban Bey “Ben partimin neferiyim, vekillik hedefim de hayalim de yok” der ama ısrarlar karşısında dayanamaz ve başvuruda bulunur. Bunu duyan bir beyefendi Şaban Bey’in ziyaretine gelir. Başvurudan dolayı kutlar, o dönemde etkin isim Abdullah Gül ile yakın olduğunu, isterse görüşebileceğini söyler. Şaban Bey aday olmaz, o beyefendi de bir daha görünmez. Gönülsüzce başvuru gerçekleşseydi o beyefendi kendi aday yaptırmış olacaktı. Boş at, dolu tut...

Bunu neden anlattık, Şaban Çopuroğlu, beklentisi olan, çocuklarını, damadını vs. işe yerleştirmeye çalışan, hesaplı bir insan hiç olmamış, il başkanlığında da kimseye torpil yaptırmamış biridir. Nerde nasıl ve ne zaman konuşması gerektiğini iyi bilir. Fevkalade eğitimli olduğu kadar dini açıdan da müthiş bilgi birikimi olan biridir.

Önümüzdeki günlerde seçimler var. Yani daha doğru bir ifade ile il kongresi var. Şu anda net olarak görülen o ki Sayın Çopuroğlu rakipsiz. Gerek partililerle, gerek şehir yöneticileri, vatandaşımız, vekiller ve parti genel merkezinde çalışma ve gayreti yakinen izlenen bir başkan. Fevkalade mütevazi. Büyüklerine abi, abla demekten çekinmeyen, kibirden uzak bir yöneticilik yapan son derece beyefendi biri. Hırs yok, beklenti yok, il başkanlığını basamak olarak kullanma yok, ihale alma derdi yok. Böyle bir başkanı nerede bulacaklar.

Birçok toplantı ve programda kendisi ve yakın çalışma arkadaşlarını gözlemleme imkanımız oldu. Başka illerde ne il başkanları var şehri ben yönetirim edasıyla hareket eden. Partinin, belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektör açılışlarının hiçbirini kaçırmamaya, destek olmaya çalışan Şaban Çopuroğlu, perşembelere, cenazelere de katılan bir isim. Yani hep halkın içinde. Böyle il başkanı nerede var?

Kendisinin oluşturduğu yönetim kurulu arkadaşları ile büyük uyum içerisinde. İlçeler, köyler, beldeler sürekli olarak gidilip geliniyor. Şehrin her sorunu ile yakından ilgilenip Ankara'yı su yolu yapan bir isim.

Kayseri İl Kongresi’ne dair hesap yapan, beklentisi olan varsa şimdiden bu hayalden vazgeçmelerini öneririz. Hesap kitap yapmadan, kişisel işlerini yürüttüğü makamla özdeşleştirmeyen Şaban Çoğuroğlu bu ay yapılacak il kongresinin tek adayı olarak seçime girecektir.

İl Başkanlığı’na gidin, nasıl alçak gönüllü bir başkan var bizzat görün.