SAMİ DAYANGAÇ


EMNİYET MÜDÜRÜ

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Son yıllarda şehrimize gelen, görev alan en başarılı emniyet müdürü kuşkusuz Kamil Karabörk'tür.

Geçmişi başarılarla dolu, çok önemli görevlerde bulunan bir isim olan Kamil Müdür şehrimizin huzur şehri olmasında en önemli etken olmuştur.

Son yapılan operasyonlar, yakalanan zehir tacirleri de bunun en net göstergesidir. Elbette şehrimiz büyük bir kent ve büyük bir nüfusu barındırıyor. Böyle büyük bir kentte asayişin sağlanması elbette zor. Ama Kamil Bey ve ekibi bunu başarıyla yapıyor. Parklarda, insanların toplu bulunduğu alanlarda sivil ekipler hep iş başındalar. Bunu elbette sıradan vatandaşlar bilmez, bilemez. Suç oranındaki azalma Kamil Bey ve ekibinin başarısının net göstergesidir.

İster corona diyelim ister asayiş olayları, her zaman akla gelen, sıkışınca yardım istediğimiz polisimize bizler gerekli saygıyı, gerekli yardımı gösteriyor muyuz? Eskiden polisimiz daha yetkili, varlığı ile caydırıcıydı. Son zamanlarda polise 'dayılanmak' çirkin bir moda haline geldi. Herkesin polisle iyi kötü mutlaka bir anısı vardır. Gerek ekranlardan ve gerekse de gazetelerden, sosyal medyadan mutlaka bir polisiye haber, görüntü görüyoruz. Örnek verelim, polis kimlik istiyor, motosikletli kurye "Sen benden kimlik isteyemezsin" deyip, telefonuna sarılıyor: "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemi verin bana..." Doktor yarbay, çevirmede kimlik soran polise "Senin ederin ne? Maaşın ne kadar? Kaç paralık adamsın da bana kimlik soruyorsun?" diye dikleniyor. Alkollü adam, ceza yazan trafik polisine "Seni buralardan sürdüreceğim, Doğu'da kendine yer beğen" diye nara atıyor. Beyrutlu turist, maske takmasını isteyen polisin koluna vurmaya kalkıyor. Hatalı park yüzünden ceza kesilmek istenen kadın sürücü, polislere hakaret ve küfür yağdırıyor.

Polis içimizden biridir, toplumun bir kesitidir. Biz neysek polis de odur. Eski caydırıcılığı olmayan polisimize zaman zaman yapılan hakaretleri görmek ne denli üzüyor değil mi? Eskiden bir düğmesini kopartsan 6 aydan başlardı.

Corona döneminde sağlıkçılar kadar canla başla çalışan polisimiz oldu. Yağmur altında sırılsıklam ıslanmış ama görev yerini terk etmeden araç denetimi yapanlara, aldığını helal ettirenlere bin teşekkür borçluyuz. Corona döneminde her kurum ve kuruluş bol keseden görevli kâğıdı dağıttı. O nedenle de araç trafiğinde hiç azalma olmadı. Herkeste bulunan bu kâğıtları sabırla kontrol ettiler.

İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk hep polisinin yanında, onlarla beraber görev yaptı. Kaba, sert davranan, vali, emniyet müdürü gelirken maske denetimi yapıp sonra arkasını dönenler istisnadır.

Corona illeti ile mücadele başta olmak üzere polisimiz canla başla çalışmış, görevini yapmıştır. Her olumsuzlukta ‘yetiş’ diye yardım istediğimiz polisimize sahip çıkmak, destek ve yardımcı olmak her duyarlı vatandaşın görevi ve sorumluluğu olmalıdır.