MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI, HER DÖNEM BÜYÜYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Erciyes Dağı, ilimiz açısından ne kadar önemli ise son yıllarda yapılan çalışmalar ve tesisleşmeler sayesinde, ülkemiz açısından da o denli önemli bir yer tutmaya başladı. Erciyes´te daha önceleri ilimiz sakinleri serin havasından ve suyundan faydalanırken, kış dönemlerinde de kış aktiviteleri yapılırdı. 2000´li yılların başlarında Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir proje için düğmeye basıldı. Kış turizmi için tesislerin kurulduğu Erciyes Dağı´nda dünyaca ünlü pistler ve teknik yapılar oluşturuldu. Öyle ki yapılan bu tesisler yetkililerin belirttiğine göre uzunluk bakımından dünya sıralamalarında da yer almaya başladı.

Kış dönemi için bu türlü tesisler yeterli olsa da Erciyes Dağı sadece kış turizmi için kullanılacak bir mekan değil. Zaten Erciyes A.Ş. de bunun bilinci ile önce kış turizmi için tesisleşmeyi tamamladı, sonrasında da yaz dönemlerinde yapılacak olan sportif aktiviteler için çalışmalarına başladı. Yaz döneminde Erciyes´i spor kamuoyunun gündemine getirebilmek için extrem dediğimiz ve insanın kanını donduracak şekilde yapılan sportif gösteri ve yarışmalar için düğmeye basıldı. Öyle her kesimin rahatlıkla yapamayacağı, uzun tecrübe ve yetenek gerektiren sportif yarışmalar derken bunların başında ?Downhill´ dediğimiz bisikletle yüksekten iniş seçildi.

Erciyes´te daha sonraları zirve tırmanışından tutun da, koşu ve yürüme parkurları ile farklı bir alan oluşturuldu. Sadece kış döneminde kar sporlarını tercih edenlerin değil aynı zamanda her mevsim farklı kesimlerin aradıklarını bulabilecekleri bir ortam oluşturuldu ve devam da ediyor. Umarım aranan sıcak suyun da bulunmasıyla Erciyes dünya üzerinde parmakla gösterilen tek yer olma özelliğini de kazanır. Nitekim gelecek sezona yetiştirilmeye çalışılan bir de ?Yüksek İrtifa Merkezi´ var. Futbol takımları için kaçırılmaz bir fırsat?