MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI VE 2017 SEZONU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kış döneminin geride kalması ile birlikte Erciyes Dağı´nda yapılan çalışmalar ve buradaki aktivitelerin ne denli büyük olduğu, basın aracılığıyla bir kez daha kamuoyuyla paylaşıldı. Bu paylaşımı bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ortaklaşa yaptılar. 2017 döneminde dağda yapılan çalışmalar farklı başlıklar halinde basına açıklanırken, dikkat çeken en önemli nokta dağın adının duyurulmasında sportif çalışmaların büyük önem arz etmesiydi.

Her ne kadar görsel veya yazılı basında dağ ile ilgili reklamlar yapılsa da, bu reklamların ulaştığı kesim sadece Dünya Snowboard Şampiyonası´nda ulaşılan sayıya dahi yetişemiyor. Bu gerçekten yola çıkınca, bu dağın tanıtımı için sportif faaliyetlerin yeterince dağda yapılamadığına vurgu yapan şahsım da, yine aynı kelimeleri bir kez daha burada belirtmeden geçmek istemiyor. Kış turizm fuarlarında veya diğer mecralarda yapılan reklamlar her ne kadar önemliyse bunun dışında, sportif yarışmalarda ismin ön plana çıkması daha önemlidir. Başkan Mustafa Çelik bir ilin markasının yükselmesine vesile olan etkenlerin başında o ilde üretilen kaliteli ürünlerin veya hizmetlerin olduğunu söyledi. Yani markalaşmış şehirden bahsetti. Kayseri markalaşıyor ve bu konuda da emin adımlar atılıyorsa, Erciyes´teki hizmetlerin bunda etkisinin olduğunu görmek gerekir.

Bakınız gece kayağı her kayak merkezinde rastlanılan bir durum değildir ama Erciyes bunu iki sezondur yapıyor. Gelelim diğer bir konuya. O da sportif anlamdaki yarışmalara ev sahipliği yapılmasına. Dünya Snowboard Şampiyonası ev sahipliği konusunda da artık iyice ustalaştık. Peki, ne kalıyor geriye? Tabi ki bu organizasyonların uzun soluklu olanlarına ev sahipliği yaparak Erciyes´in adının daha fazla kişinin belleklerinde kalmasına?