MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI VE DÜNYA KUPASI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Dünya Snowboard Kupası´nın son ayağı Erciyes Dağı´nda iki günlük bir süreçte yapıldı. Aslında bir günde yapılması gereken yarışların, son anlarında hava muhafeleti nedeniyle yetkililer yarışmayı bir gün sonrasına bıraktılar. Ertesi gün yapılan finaller ise görülmeye değerdi. Açık bir havada yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcular madalyalarını aldılar.
Erciyes Dağı bu yarışma neticesinde iki gün tüm dünya basınında yer aldı. Spor kanalları bu yarışmaları naklen yayınlayarak hem Erciyes, hem de Türkiye vurgusunu yaptılar. İlk başlarda bazı sporcuların güvenlik söylemleri dillendirilse de, yarışmaya katılan diğer sporcular tarafından bu söylemler eleştirilirken, yarışmaya gelerek katılım gerçekleştirmeleri de, bu gibi söylemlere cevap oldu. Sıkıntısız ve sorunsuz bir yarışmadan sonra yapılacaklar için gözler şimdi dağ yetkililerine çevrildi.
Baktığımızda bazı aksaklıklar yaşanmadı dersek yalan olur. Her ne kadar büyük organizasyonlar yapılsa da, beklemediğiniz bazı aksamalar her yerde olduğu gibi burada da karşımıza çıktı ki bunların en büyüğü sanırım hava muhalefetiydi. Buna rağmen gerek yarışmacılar, gerekse de yarışmada görev yapan tüm görevliler ellerinden geleni yaptılar. Yaşanabilecek aksaklıklar konusunda hemen müdahaleler yapılsa da yine de bunların ilerleyen zamanlarda olmaması için çalışmaların yapılması gerekiyor. Gelecekte daha büyük organizasyonlar derken nelerin yapılabileceği de şimdiden belirlenmelidir. Mesela; yarışmalar için olumlu pistlerin dağın her kademesinde belirlenmesi, sadece bir bölgeyle kısıtlı kalmaması en doğrusu olacaktır. Federasyon´daki yarışmalardan edindiğim tecrübeye göre dağların her bölgesi kullanılabiliyor. Yeter ki, buralar için daha öncesinden onaylar alınmış olsun. Bu nedenle de daha çok işimiz var?