MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI VE EĞLENCEOĞLU!


Koskoca bir yaz dönemini geride bıraktık. Artık havalar soğudu ve kar yağışının başladığı şu günlerde Erciyes Dağı´nda da hummalı bir şekilde çalışma yapılıyor. Kış sezonu için geri sayımda olan Erciyes´te, dağ yöneticileri gelen misafirlerin memnun ayrılmaları için her türlü çalışmayı en ince detayına kadar yapıyorlar. Bu sezon kış sporlarında da ön plana çıkması beklenen Erciyes Dağı geçen sezon olduğu gibi yine Dünya Snowboard Şampiyonası´nın bir ayağına ev sahipliği yapacak. Hal böyle olunca da sadece dağ yönetimi değil birde büyükşehir belediyesi bu konuda çalışmalarını hızlandırdı. Yerel yöneticiler, dağ konusunda çalışmalarını hızlandırırken aslında orada işletmeci olanlara da bakmak gerekiyor.
Dağın soğuk ve sıcak havasında ortamı en iyi bilenler sanırım onlardır. Yapılan birçok çalışma konusunda belki de fikir sahibi olanlar yine onlardır. Çalışmalar derken geçmişe kısa bir uzanış yapalım isterim. Dağda bu tesislerin yapılması konusunda ısrarlarını o dönemlerde her platformda bizlerle paylaşan Mehmet Eğlenceoğlu´nun da buradan kulaklarını çınlatalım. Allah var bu iş için çok uğraştı. Kendisi yapılan tesislerle işletmeci olarak dağda yer almaya devam ediyor. Yapıldığı günden bu yana işletmecilik yapan Eğlenceoğlu bu dönem sanırım ihale sürecini yeniledi. Geçen dönem bir ziyaretimde işlettiği tesisleri inceledim ve kendince Erciyes´te farklı bir havayı yaşatmak isteyen bir Avrupalı gözümde canlandı.
Böyle işletmecilerin çoğalması için çalışmalıyız. Geçenlerde dağdaki bazı tesisler için yapılan ihaleler de farklı çalışmalar için yer bulunamadığı kulağıma geldi. Her kim ki işletmeci olursa olsun (yerel yönetimlerin de mali yönden zarar görmemesi adına) önleri açılmalıdır. Son ihalede umarım Eğlenceoğlu bölünen ve müze olarak kullandığı yeri yeniden müze yaparak hayata geçirir. Erciyes´te yine farklı bir işletmeci ruhunu canlandırmaya devam edecek olanlara ise şimdiden başarılar dilerim. Bu sezon Eğlenceoğlu, tesisler konusunda nasıl bir yol izledi bilmem ama bir gerçeği buradan itiraf etmek isterim. Benim Erciyes Dağı ile ilgilenmem ve buranın sorunları konusunda tartışabildiğim ilk insandır?