MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI VE FAALİYETLERİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Turizm ve spor anlamında büyük yatırımların yapıldığı Erciyes Dağı´nda, birkaç sezondur yaz döneminde bisiklet yarışları için anlamlı çalışmalar yapılıyor. Avrupa´da önemli iniş parkurlarına sahip bir yapıya bürünen Erciyes´te, yapılan çalışmalar dünyadaki bisikletçilerin de dikkatini çekmişe benziyor. Ulusal sporcuların yarışlarının dışında uluslararası her kesimin dikkatini çekmeyi kısa sürede başaran yetkililer yaz döneminde bisikletçilerin adresi haline gelen Erciyes´te konuyla alakalı bir sempozyum dahi düzenlediler.

Erciyes´te yapılan onca yatırım sadece bisiklet sporuna değil, kış sporlarına da hitap etmektedir. Zaten maliyet yönünden büyük bir bölümde kış sporları ve turizmi için gerçekleştirildi. Her ne kadar mali anlamda büyük yatırımlar yapılsa da, kış sporları olarak son zamanlarda istediğimizi pek alamaz haldeyiz. Sadece turizm odaklı büyümeye çalışan bir Erciyes Dağı bulunmaktadır. Kayseri´de böylesi büyük yatırımın yapıldığı Erciyes Dağı ile alakalı sağda solda bazı kelamlarımız olmuştur. Bu kelamların içerisinde de ön plana çıkması gerekenin, sportif anlamdaki çalışmalar olduğunu belirtmeme rağmen ne yazık ki fuarlara katılarak tanıtım yapmasının daha anlamlı olduğu gibi bir görüş hasıl olmuş ve bu yolda da ilerlenmiştir.

Elbette ki fuarlara katılımın olması gerekiyor. Ben fuarlara katılım olmasın demiyorum. Sadece bu işi yürütürken ortak hareket edilmeli ve her kulvarda koşuşturmaca olmalıdır. Sportif anlamda da gerekirse Kayseri olarak federasyon nezdinde daha etkili olunarak çalışmalar gerçekleştirilebilir?