MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI VE FEDERASYON!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde yer alan önemli spor merkezlerinden birisi olan Erciyes Dağı hakkında geçmişte köşe yazılarımda söz etmişliğim oldu. Bu paylaşımlarımda genelde dağdaki yapılan organizasyonlardan ve nelerin yapılması gerektiğinden bahsetmeye çalıştım. Her ne kadar söylemlerimiz olsa da, işin başındaki isimler kendilerince önemli olanı tercih ederek bizim ifade ettiklerimizin büyük bir bölümüne kulaklarını tıkadılar. Şimdi ortaya çıkan genel görüntü ise sportif anlamda isminin anılmasından çekinilen bir dağ ve turizm yönünden gelen birkaç ülkedeki ziyaretçi.

Dağda işletmesi olan isimlerle yaptığım bazı görüşmelerde neler yapılması gerektiği hakkında onlarında ortaya attıkları bazı fikirleri dinledim. Kayseri´de Erciyes Dağı gibi önemli bir yerin işletilmesi ve yapılan bu tesislerinde daha faal olarak kullanılması hakkında çok söylem olsa da, ben yine de bu işlerinde büyük oranda mali yetersizlikten nasibini aldığını düşünüyorum.

Erciyes´te böylesi bir tesisi kuran Kayseri olarak bir kez daha buradan söylemek isterim ki, Erciyes´i bizler çeşitli fuarlarda tanıtmakla istenilen noktaya çekemeyiz. Bunu bir bütün olarak düşünmeli ve hem sportif anlamda, hem de turizm anlamında bu dağı ön plana çıkartmalıyız. Benim buradaki ifadem kış sporlarında aktif olmak deyimini, biraz daha kurumsala dönüştürmektir. Bakınız Kayak Federasyonu ülkede yeni bir yönetimle görevini yapıyor dense de, bu günlerde orada da bazı çatlak seslerin çıktığı ve olağanüstü genel kurul için nabız yoklandığı hakkında fısıltılar kulağıma geliyor. Hal böyle olunca da Kayseri olarak zaten federasyon nezdinde bu dönem iyice pasifize edilmiş halden kurtulmak gerektiğini hatırlatarak, bir sonraki yazımda Kayseri ve federasyon kapsamında nelerin yapılabileceğini paylaşmaya çalışacağım?