MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI´NDA BİLET FİYATLARI

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Birkaç gündür kar yağışının olması ve kayak sezonu derken aklımda, Erciyes´teki hazırlıkların tam anlamıyla yapılıp yapılamadığı kaldı. Çünkü bu sezon sadece turizm kayakçılarına değil, spor kayakçılarına da birçok yarışmada ev sahipliği yapacak olan Erciyes Dağı´nda tek övündüğümüz konu ucuzluktu. Lakin yeni dönemde bilet fiyatlarını görünce şaşırmadım dersem yalan olur. Geçen yıla göre TEFE veya TÜFE zamları dense de bilet fiyatlarının neredeyse %100 zamlanması beni bir hayli şaşırttı ama il dışındaki kayak severleri de sinirlendirdi. Kayak sporuna gönül veren bazı arkadaşlarım da bana telefonla ulaşarak bu fiyatlar nedeniyle yakınmalarını dile getirdiler.
Aslına bakarsanız belirlenen fiyatları diğer turizm merkezleriyle dengelemeye çalışan yetkililer, daha önceden bu yana burası için söylenen bir durumu görmezden gelmişler gibi. Çünkü Erciyes´te yapılan bu çalışmaların dışında tüm halkın buraya sıkıntısız gelmesi ve gönüllerince kayak yapmaları için fiyatların hep diğer yerlerden ucuz olacağı belirtilmişti. Bakıyorum da bu özveriden vazgeçilmiş. Yapılan zamlar ve kayak severler yeni sezonda nasıl bir tercih ortaya koyacaklar bilinmez ama fiyatlar konusunda bence biraz daha makul bir değerlendirme yapılmalıdır.
Bakınız ücret mukayesesi yapılır her yerde. Ben arkadaşlarımı Erciyes konusunda ikna etmeye çalışırken bana verilen bir kıyaslama karşısında sustum kaldım. İstanbul´daki öğrenci arkadaşım, ?Kardeşim Erciyes´te bir günlük bilet fiyatı 70 TL olmuş. İyi de ben İstanbul´dan Kayseri´ye bile daha düşük fiyata geliyorum.´ İşte bu kıyaslama karşısında acaba yöneticilerimiz ne der?..