MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES DAĞI´NDA KAYAK VE SPOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Erciyes´te kış sezonu başladı. Sadece kaymayı seven turistler değil, aynı zamanda sporcular da bu sezon kaymanın keyfini doyasıya yaşayacaklar. Pistler aralık ayının ilk günlerinde açılmış olsa da, yoğunluk yılbaşı ve yeni yılın ilk günlerinde yaşanıyor. Dağda bir bölümü doğal, bir bölümü de suni karlama ile hazırlıklar tamamlanmıştı. Şehir merkezinde her ne kadar kar yağışı olmasa da, Erciyes Dağı´nın eteklerindeki yağışlar hem işletmecilerin, hem de kayak severlerin yüzlerini şu günlerde güldürmeye başladı. Dağdaki hareketliliğin farklı bir sebebi de var. Bu sezon ilk defa Rus turistleri taşıyan kafileler Kayseri´ye gelmeye başladılar.

Daha önceleri Erzurum Palandöken´i tercih eden Rus turistlerin büyük bölümünün, farklı yerler ve ortamlar görmek için burayı tercih ettikleri belirtilirken, bazıları için ise küskün turistler tabiri kullanılıyor. Palandöken´de yaşadıklarından dolayı mutlu olmadıkları belirtilen bu turistlerin ise Erciyes Dağı´nda gönüllerince eğlenecekleri belirtiliyor. Umarım bu kadar nazik olan kafileler konusunda, işletmecilerinden tutun da dağda görev alan tüm bireyler sorumluluklarını daha iyi yerine getirirler.

Bu arada dağda sadece turist kafileleri yer almayacaktır. Bu ay içinde iki federasyon yarışması yapılacak. Açıklanan takvime göre bu yarışmalar da peşi sıra olacak. Unutmadan, bir de ?Kar Voleybolu´ dediğimiz Avrupa Kupası mücadelesinin de bu sezon ikinci kez burada yapılacağını belirterek, tüm kayak severleri Erciyes´te vakit geçirmeye davet ediyorum?