MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES İLKLERİ YAPIYOR AMA?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kış sporları merkezi olarak sadece ülke genelinde değil, tüm Orta Doğu´da adını yeni duyuran ve yapılan aktivitelerle de dikkatleri çekmeye başlayan Erciyes Dağı´nda bir ilk yapıldı. Salonlarda ve yaz dönemlerinde sahil kenarlarında gerçekleştirilen plaj voleyboluna ek olarak şimdi de kar voleybolu ülkemizde ilk kez Erciyes Dağı´nda yapıldı. Önemli bir organizasyona katılım oldukça yoğun oldu. Gerek sporcular, gerekse de izlemek üzere Erciyes Dağı´na giden sporseverler burada ilk kez tanıştıkları kar voleyboluyla heyecanlı anlar yaşadılar. Bu tür organizasyonlar konusunda daha fazlasını istiyoruz ve ısrarlarımız oluyor.
Bakınız yapılan o kadar önemli yatırımlar var ki Erciyes´e, kimseler kusura bakmasın ama burası sadece turistik kayak yapmak isteyenlerin zamanlarını geçireceği bir mekân olarak kalmayacaktır.
Geçtiğimiz hafta EYOF 2017 için Erzurum´daydım. Burada yapılan yatırımlar tamamen devlet imkânları ile gerçekleştirilmiş ve kimseler yine kusura bakmasın ki, Erciyes´e yapılanların yanında sadece yarımlık boyutu bulmuş. Erciyes Dağı´nda o kadar fazla tesis ve yatırım var ki sanırım sadece eksik olan atlama kulesi ile buz pateni veya buz hokeyi yapmak için olimpik ölçülerdeki bir salonun bulunmayışıdır. Bu iki tesiste yapılırsa inanın ki ilimiz kış sporlarının büyük organizasyonlarına rahtlıkla ev sahipliği yapabilir.
Tesisler derken neden bu iki tesisin yapımı konusunda Spor Bakanlığı´na müracaat yapılmıyor ki? Bence bu kadar yatırımın yanında devletinde mutlak katkı yapabileceği bölümler vardır. Gerçi Spor Bakanı ilimize geldiğinde Yüksek İrtifa Merkezi için söz alındı ama bence bu konuda da destek için söz alınmalıdır. Daha çok kıyaslamalar ve bahsedeceğimiz konular olacak ama ilerleyen günlerde bunarı siz okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz?