MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES KAYIP, KAYSERİ VAR OLMA MÜCADELESİNDE


 

Hafta sonunda her iki temsilcimiz içinde önemli diyebileceğimiz derece de maçlar vardı. Süper Lig temsilcimiz Kayserispor sahasında Gaziantepspor ile karşı karşıya gelirken diğer yandan Erciyesspor ise deplasmanda Karabük´ün misafiri oldu.
Kayserispor açısından alttaki takımların puan kaybı yaşadığı hafta da alınacak 3 puan hesapları tamamen değiştirip takımın üst sıralara tırmanması için büyük bir olanak sağlayacaktı. Ama olmadı. Takım kadrosundaki sınırlı oyuncu ile mücadelesine devam eden Tolunay Kafkas´ın aslında verdiği taktik ve uyguladığı model takımın sahadan fazla kayıp yaşamadan çıkmasına da yaradı diyebilirim.
Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sakatlık dolayısıyla uzun bir süre kadroda yer alamayacak olan Sow yerine performansı daha tam oturmamış Furkan oynamak zorunda kaldı. Durum böyle olunca da istediği futbolcuları tam olarak sahada bulamayan Kafkas istediği sonuca da ulaşamamış oldu. Kayserispor ilk yarı iyi bir mücadele örneği gösterdi ve baskıyı resmen rakibin üzerinde hissettirdi. Ama ikinci yarıda ne olduysa bilemiyorum ama sanki rakip takım oyuncuları farklı bir performans ve güç sağlayarak oyuna başladı.
İkinci yarının ortasına kadar da baskılı oyunu ile temsilcimizi sahasında bunalttı. Kayserispor da topsuz alanda dahi müdahalede yeterli olamayan futbolcular ne yazık ki son golde bile büyük hata yaparak maçın beraberlikle bitmesine neden oldular. Maçta yine en çok beğendiğim isim kaleci Ahamada olurken Biseswar ve Oliviera´nın bu maçta pek sesini duyamadım.
Erciyesspor´a gelecek olursak ne söylesem bilemiyorum. Rakip karşısında resmen ?Aslan´ kesilen temsilcimiz de bazı oyuncuların bencillikleri maçın kaybına neden oldu. Bu konuda yarın ki köşemde genişçe isimler üzerinde duracağım ama alınan sonuç hiç mi hiç ortaya konan oyuna yakışmadı?


21 SUBAT 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv