MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES´İN HAVA ENGELİ BİLE TANITIM İÇİN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimiz sportif yönden birçok branşla anılmaya devam ediyor. Kayseri, özellikle kış ayının olması ve Erciyes Dağı gibi önemli bir kış sporları merkezinin sahibi olarak da kayak yarışmalarının vazgeçilmez adreslerinden birisi oluyor. Her ne kadar federasyon yarışmalarında istenilen sayıya ulaşamasa da umarım bu sayı ilerleyen yıllarda daha fazla olur ve önemli organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda tecrübelenir. Önemli organizasyon derken geçen hafta sonunu unutmamak gerekir.
İlimizde çok önemli bir yarışma vardı. Uluslar arası Kayak Federasyonu´nun da yarışma takviminde yer alan ?Erciyes Cup´ için tüm hazırlıklar tamamlanmıştı. Fakat tek bir sorun vardı. Hava muhalefeti! Hafta sonunda ilimizde öyle bir tipi ve fırtına vardı ki sormayın gitsin. Hızı saatte 70 km olan rüzgâr, tesislerin çalışmasını bırakın ayakta kimseleri durdurmuyordu. İlk gün tipi ve fırtına sonrasında bazı hazırlıklar olsa da, yine hava muhalefeti yarışmaya izin vermedi. Bu yarışmaya sadece ülkemiz sporcuları değil, aynı zamanda yurt dışından da birçok sporcu katılmak üzere ilimize geldi.
İlimizin ve Erciyes´in tanıtımı konusunda bu yarışmaların önemi daha büyük oluyor. Sporcular özellikle katılımlarıyla bu işe gönül veren ülkelerindeki bireylere aktarımlar yapabiliyorlar. Diyoruz ya tanıtım, tanıtım! İşte gerek yayın organlarından, gerekse de yarışmalarla bu ortamı oluşturmaya çalışan yetkililer umarım sportif anlamda tüm kış sporları için elverişli pist veya alanları oluştururlar.
Bu hafta sonunda yaşanan tipi ve fırtına derken aslında Erciyes´in de uzun süredir görmediği yağış ortamı gerçekleşmiş oldu. Tüm pistler hazır bir şekilde gerek yarışmalara gerekse de yerli ve yabacı turistlere ev sahipliği yapmayı beklerken, Erciyes Dağı için yetkililer de çok farklı çalışmalara imza atıyorlar...