MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES´TE BU HAFTA YOĞUNLUK VAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Erciyes Dağı kış dönemiyle birlikte hem turistleri, hem de sporcuları ağırlamaya devam ediyor. Kış ayı ve kar yağışı derken Erciyes Dağı´ndaki işletmeciler bugünlerde yarıyıl tatilini bekleseler de sportif yarışmalar da yoğunluğun artmasına neden olacak gibi görünüyor. Hafta sonunda hem voleybol, hem de kayak sporcuları Erciyes´i mesken tutacaklar. Avrupa Kar Voleybolu nedeniyle Tekir Bölgesi´nde, Kayak Alp Disiplini A ve B seçmeleri nedeniyle de Hisarcık Kapı´da yoğunluk olacak. Bu yoğunluklara bir de turistler eklenince deyim yerindeyse Erciyes´te bu hafta tam bir curcuna yaşanacak.

Geçen sezonla birlikte ilk kez Erciyes´te yapılmaya başlayan Kar Voleybolu yine keyifli dakikaların yaşanmasına ve ekranları başında izleyen milyonlarca voleybol severin Erciyes´i bu sezon yeniden yakından görmesine vesile olacak. Erciyes Dağı´nın tanıtımı ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek için bu dönem, yine çeşitli organizasyonlar ve sportif faaliyetler için yetkililer çaba harcıyor. Milyonlarca insana ulaşmak için televizyonun önemli bir ulaşım aracı olduğu düşünüldüğünde, bu durumu en basit değerlendirmek için sportif faaliyetlere ev sahipliği yaparak hedefler gerçekleştirilmek isteniyor.

Daha önce de çok defa belirttiğim bir durumdur aslında bu olgu. Yapılacak önemli sportif faaliyetler sayesinde yurt dışında veya yurt içinde milyonlarca kitleye rahat bir şekilde televizyonlarla ulaşılır. Umarım Erciyes´te bu gibi sportif organizasyonlar daha fazla gerçekleştirilir. Ne de olsa federasyon faaliyetlerinin dışında kayakta da uluslar arası faaliyetler için yetkililer daha fazla ısrarcı olmalıdırlar?