MUSTAFA GÜRBÜZ


ERCİYES´TE ZİYA EREN NEYİ BEKLİYOR?


Geçen sezon istemeden de olsa ligden düşen ve bu sezon 2.Lig´de mücadele edecek olan Kayseri Erciyesspor´da sancılı günler devam ediyor. Daha önce açıklanan zamanda gerçekleşmeyen genel kurul 25 Temmuz´a ertelenmiş ve ?o tarih öncesinde mutlak bir çalışma yapılarak kulübün yönetim sorunu çözümlenir´ diye konuşulmaya başlanmıştı. Gelgelelim ki durum hiçte beklendiği gibi olmadı.
Genel kurul zamanı yaklaştı ve diğer takımlar sezon açılışı yaparak kadrolarını takviyeler yaptılar ama biz hala Erciyesspor´un ne yapacağını bilmiyoruz. Kaldı ki bu durum karşısında ne mevcuttaki yöneticilerin ne de Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç´ın sesinin çıkmaması taraftarı da endişeye sevk ediyor. Mevcutta yer alan yönetim konusunda Başkan Ziya Eren destek isteğini belirtmiş ve buna göre plan yapacaklarını söylemişti. Aslında Ziya Eren´in kafasından geçen de kulübün şirket olması diye de düşünenler var.
Bu söylemden yola çıkarak daha önceleri ben bazı yazılar içinde kulüpleşmeye dair bölüm başlıklarını net bir şekilde belirtmiştim. Bu Ziya Eren içinde olabilir, bir başka iş adamı içinde. Çünkü bu kulüp ortada kalacak değildir. Şirket olduğu zaman mutlak bir sahip çıkan olacaktır. En doğrusu da şimdi şirket olması görünüyor. Büyük bir mali borç ve yapılan yatırımlar derken Erciyesspor´un içinden çıkacağı durum şirket olmak görünüyor. Bu sayede en azından üst liglerde mücadele etmesi için gereken harcamalar yapılır ve sahibi olan kişide bu harcamaları net bir şekilde vergi gideri olarak gösterebilir. Ha bu arada şirketin ortakları da olmalıdır.
Burada gerek Spor A.Ş. gerekse de Melikgazi Belediyesi ortaklık yapısında mutlak yer almalıdır. Şirketin merkezi Kayseri olmalıdır. Daha birçok konu bu bölümde yazılıp çizilir ama Ziya Eren de gerçekten Erciyesspor´un şirket olmasını isteyip sahiplenmeyi düşünüyor mu?