MUSTAFA GÜRBÜZ


ERZURUMSPOR, KAYSERİSPOR’A ÇAMUR ATMASIN

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un deplasmanda oynadığı Erzurum maçı sonrasında bakıyorum da birileri acizliklerini göstermemek için beraberliğin getirdiği tepki oklarını kendi üzerinden başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Yayınladıkları açıklamalarda veya yaptıkları konuşmalarda maç içinde yaşanan hadiseden dolayı Kayserispor’u sorumlu tutmaya çalışanlar büyük bir yanlışın içinde olduklarını bilmelidirler.

Öyle konuşulduğu gibi alınan sonuç eğer ki bu kadar Kayserispor’un işine yaradıysa, ben ve benim gibi sarı-kırmızılı taraftar ne diye takımımıza tepki gösteriyoruz? Niye yenemedik bu takımı diyoruz? Eğer ki maçta bir şaibe durumu olsaydı, adı geçen bu oyuncu işin içinde olsaydı, ceza sahası içinde lehimize hareket yapıp da avantajlı olmamız için çalışmaz mıydı? Böylesi bir hareket daha inandırıcı olmaz mıydı? O zaman maçta penaltı atışını Erzurumspor değil de, Kayserispor’un kullanması gerekmez miydi? Ackah’ın yaptığı hareket aslında kırmızı kartlıktı. Dua etsin ki Erzurum Yaşar Kemal Uğurlu ve VAR başında Halil Umut Meler gibi hakemlerle bu maça çıktı. Bu iki hakemin de sicili Kayserispor maçlarında bir hayli bozuk. Ama MHK inadına üzerimize gelmeleri için bu hakemleri gönderiyor. Erzurumspor bu nedenle yaşadığı kaybı farklı yerlere çekerek hedef saptırmasın.

Hafta sonunda oynanan maçta alınan beraberliğe kimse sevinmedi. Hatta bu konuda hemen hemen sarı-kırmızılı takıma gönül veren her kesim oyun ve sonuç karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Maç sonrasında ben de dahil olmak üzere o kadar çok tepkiler verildi ki, ne diyeceğimi bilemiyorum. Hatta Başkan Berna Gözbaşı’na bu konudaki yorumlarımı da bizzat ilettim. Biraz sakinleşince daha rahat ve olumlu yorum yapabilmenin verdiği keyifle de elimden geldiğince dilim döndüğünce köşe yazımı yazdım. Bu yüzdendir ki, Erzurum beraberliğine suçlu arayacaksa kendi iç yapısına baksın…