MUSTAFA GÜRBÜZ


FERDİ SPORCULARA EL UZATILMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde birçok spor branşında başarılı sonuçlar alınsa da, ne yazık ki sporcuların morallerini yükseltecek organizasyonlar pek yapılamıyor. ?Yapılamıyor´ diyorum, çünkü bu konuda her ne kadar sporcular ve antrenörleri istekli olsa da, bu işin başında yer alan isimlerin konuya biraz yabancı kalmayı seçmeleri durumu çıkmaza sokuyor. Sporcuların moralleri yüksek olsun dediğimiz şu günlerde ilimiz sporcuları, yapılan yarışmalarda aldıkları başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartmaya da devam ediyorlar. Kulüplerin de sorun yaşamayan sporcular kadar bir de ferdi branşlarda sahipsiz kalan sporcuların başarılarını elimizden geldiğince haber olarak sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Geçen günlerde atletizm branşında elde edilen sonuçlardan bahsetmiş ve sporcuların gereken desteği alamadığından söz etmiştim.

Sporculara moral olması anlamında en azından yerel yöneticilerin veya ilimiz yöneticilerinin davetleri ile makamlarına çağrılarak onlara bir ?teşekkür´ edilmesi, ne kadar önem arz ediyor anlatamam. En azından bu sporcular yakaladıkları başarının önemlini bir de bu şekilde yaşamış oluyorlar.

Hal böyle olunca ilimizde başarılı sonuçlar alan sporcular konusunda, yerel yönetimlerin bir çalışma içine girmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ferdi sporcular konusunda yerel yöneticiler, farklı bir çalışma yapabilmeli ve belediye kulüplerinin çatısı altında başarılı sporcuları toplayabilmelidir. Geçmişe baktığınızda ilçe belediye kulüpleri içinde önemli başarılar elde eden bazı sporcular da, geçmişte bu şekilde keşfedilmiş ve sonrasında bağlı olduğu kulübü dolayısıyla da belediyenin adını Türkiye´de ve dünyada başarılı bir şekilde duyurmaya başlamıştı...