H. Ali YILDIRIM


FIRAT´IN DOĞUSU

Yeni Dünya - H. Ali YILDIRIM


18 Mart 2018´de Afrin´e girdik, Suriye de bambaşka bir ortama girdi, Batı´nın tüm planları suya düştü. Nisan ayındaki ajan krizi ile Rusya yalnızlaştırıldı. ABD, İngiltere ile bir araya gelmeyi ummuştu ve geldi de. Türkiye krizin tarafı olmadı ve Fırat Kalkanı ile Afrin´i hallettikten sonra; Sincar, Tel Rifat, İdlib, Münbiç, Haseke, Fırat´ın Doğusu diyerek, ?Bir gece ansızın? demeye devam etmişti. Türkiye bu hamleleri ile ilk elemeleri geçmeyi hedefledi ve finale oynadı. Küme düşmek istemiyor. Türk Ordusunun, Afrin´inin güvenliğini yerli halka zarar vermeden sağlamasının en büyük getirisi; Türkiye´nin prestijinin korunmuş ve Hatay ile Akdeniz kıyılarımızın kurtarılmış olmasıdır. Bunun yanı sıra çemkiren Avrupa dâhil, herkes haddini öğrenmiş oldu?

2003´te Irak, 2010´daki Arap Baharı ile Mısır, Tunus, Libya, Suriye halledildi. Bunun Türkiye versiyonu 2013 Gezi Olayları idi ama bir şekilde tutmadı. Tutsaydı, Güneydoğu Anadolu YPG ile işgal edilecek, ?Vadedilmiş Topraklar´ terör grubunun eline geçecek sonra da İsrail´in olacaktı. Tıpkı önce İŞİD´e işgal ettirip sonra ?İŞİD´le mücadele ediyoruz? dümeniyle el koymaları gibi. Bu yüzden DEAŞ ve diğer terör örgütlerine göz açtırmamamız lazım. Geçen yüzyıl, Şerif Hüseyin´i kandırıp Araplara özgürlük veriyoruz diye uyuttular. Ortaya çıkan yeni toy devletlerin acemiliklerinden yararlanarak petrol kuyularına el koydular. Bölünme senaryoları tekrar ediyor, bu sefer Şerif Hüseyin yerine Prenslerden biri şımartıldı. Sistem aynı sistemdir. Adam bölünme pahasına popüler olmak istiyor. Bölünmek ona zül değil. Aynı kişi Türkiye´yi karıştırmak için para harcıyor. Arabistan´ın yeni haritasına karar verilmiş bile. Bilmem kaç küçük devlete bölünüyor. Olan Arabistan´a ve bölgedeki diğer devletlere olacak. Bu Türkiye´yi mutlaka etkileyecek, istesek te istemesek te?

Diğer yandan dünya boş durmuyor. Her şey Suriye ve Ortadoğu değil. Çin´in İPEKYOLU ile başlattığı ?Yeni Dünya Düzeni? de var gücüyle tırmanıyor. Çin, Rusya ve Avrupa, ABD´nin ?karşılıksız dolar´ sayesinde, 10.000´lik malı gerçekte 28´e alarak herkesi ütmesinden bıktı. Dolarsız ve savaşsız bir ticaret ortamı isteniyor. Bunun ilk adımı ?İpek Yolu´dur, yıllık 21 Trilyon Dolar gelir bekleniyor. Bu proje işin tamamı değildir ama belkemiğidir. Bu Yeni Dünya Düzeni´ne ?Dijital Medeniyet´ diyenler de var. Her şey sanal âlemde dönüyor. Bitcoin bile bununla ilgilidir. Bu durdurulabilecek bir akım değil! Sosyal Medya ile zaten içindeyiz. Her bilgimiz ellerinde. İpek Yolu olsun mu olmasın mı sorusu artık geride kaldı. Sorun Ağa´nın kim olacağı, Çin mi, ABD mi? Diğer ülkelerin payı ne olacak? Yeni enerji rezervleri nasıl paylaşılacak? Didişmelerin kaynağı bu ve benzeri sorular. Çin işin ucunu bırakmıyor, Rusya yanında, Kuzey Kore öyle, Japonya da orada. İbreler Çin´i gösteriyor. Türkiye kavşakta ve vanaları kontrol edecek durumda. Terazinin tam ortası gibi, Batı ve Doğu´nun ortasında kilit gibi? Bu yüzden çekişmeler sürecek. Avrupa sıradan hale geliyor, işgücü yok, fabrikaları Çin´e kaptırdı, zamanla Türkiye´nin kapısını çalacak duruma gelecekler. ?Avrupa Birleşik Devletleri´ planı olsa bile. İngiltere´nin AB´den niye çıktığını şimdi anlayabiliriz. Avrupa gergin mi gergin?

Yeni Dünya Düzeni hazırlığı aynı zamanda ABD´yi yalnızlaştırıyor ve geriyor. Doların yıkılma riski onun da sinirlerini bozuyor. Acımasızca incittiği çok fazla devlet ve devletçik var. AB, ABD´ye İran Nükleer Anlaşmasından çekildiği için son derece kızgın. Satıldığını düşünüyor. Bu yüzden büyük bir stres var, yumruklar sıkılı. AB, Çin ve Rusya safına geçmek zorunda kalacak. Ortadoğu karışık diye, savaş deyince akla ilk burası gelmesin, Doğu Avrupa, Orta Avrupa, Güney Asya, Orta Afrika da her zaman sıcak çatışmaya aday bölgeler. Bu tür muhtemel kaoslara hazırlıklı olmak zorundayız?

Dünya da daha ciddi bir kaos başlamadan önce, Türkiye, Güney Sınırındaki terör kuşatmasını kırmak maksadıyla başlattığı Fırat Kalkanı ve Afrin Harekatının devamını getirmelidir. Münbiç ve Fırat´ın Doğusunu İran sınırına kadar terörden temizlemelidir. Bu olmaz ise, 5.000 tır ve 2.500 uçak dolusu silahla donatılmış terörist, her zaman güneyden işgal tehdidi yapacaktır. Arabistan ve BAE´nin bize karşı kurduğu söylenen ordu da cabası? Bunun için devlet ve millet dik durmalıdır, maazallah düşenin dostu olmaz? H. Ali YILDIRIM, E. Alb., 03 Haziran 2018

Anahtar Kelimeler: Fırat´ın Doğusu, Yeni Dünya Düzeni, Dijital Medeniyet, Afrin, İpek Yolu, Savaş.