H. Ali YILDIRIM


FIRAT´IN DOĞUSU, KAŞIKÇI VE SURİYE ZİRVESİ

Yeni Dünya - H. Ali Yıldırım


27 Ekim 2018 günü, İstanbul´da Türkiye, Rusya, Fransa Devlet Başkanları ile Almanya Başbakanının katıldığı Tarihi Suriye Zirvesi gerçekleştirildi. Konu açık ve net; Suriye´ye siyasi çözüm getirmek. Yani Suriye seçimleri dillendiriliyor. Suriye´de askeri güç bulunduran ABD ve İran zirvede yok. ABD´nin olmaması normal çünkü çözüm istemiyor. İran´ın olmaması çözümü beğenmediğinden olabilir. Onlar konuya nasıl dâhil olacak ileride göreceğiz?

Şu günlerde ise, ABD´de bombalar patlıyor, bazı eski Başkanlara bombalı paketler gidiyor, Meksika sınırına asker gönderiliyor. Yani bir hareketlenme var. İçeride sıkıntı olduğu izlenimi veriyor. Akdeniz´de İsrail, Mısır ve Yunanistan ara ara Deniz Tatbikatı yapıyor ve 18 Ekimde Türk Arama Gemisi Yunanistan tarafından taciz ediliyor. Arabistan´da saçma cinayet açıklamaları yapılıyor. Kral, Veliaht oğlunun İsrail, Mısır, BAE ile bir olup nasıl bir belaya bulaştığına üzülüyor. Virüs Arabistan Devletine sızdı. Suud Çöl Zirvesi ile 65 Milyar Dolarlık anlaşma sağlanıyor, bunun 40 Milyar Doları ABD´ye gidiyor. Bir tür rüşvet gibi kokuyor?

Bu arada bizim içeride neler oluyor? Silah gibi kullanılan Doların ateşi yavaş yavaş sönerken bir anda ittifak sarsılıyor, bir anda andımız tartışması alevleniyor, bir kargaşa yaratılmaya çalışılıyor. Ama kıvrak bir zekâ ile bu da diğerleri gibi söndürülüyor. Türkiye batılılarla Kartepe zirvesi düzenleyerek onların korkulu rüyası olan mülteci konusunu görüşüyor. Diğer yandan, 2 Ekim tarihli Kaşıkçı olayının 3 hafta sonrasında 22 Ekim 2018 günü, daha olay durulmadan Cumhurbaşkanı şu demeci veriyor;

 ?Bu vatan topraklarımızı kimsenin bölmeye gücü yetmez ve yetmeyecektir. Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber bizler de Gabar´da, Tendürek´te, Cudi´de, Bestler-Dereler´de, Kandil´de F-16 olur oraya doğru gideriz. Nerede nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz. ?.kusura bakmasınlar.?

Kaşıkçı olayına misilleme yapar gibi?

Manzara öyle görülüyor ki; ABD, İsrail´in planı, Suud ve BAE Prenslerinin para desteği ile Ortadoğu´da Türkiye´yi zayıflatmak ve Arabistan´ı Mısır´a uydu yaparak Mısır´ı parlatmak istiyor. Mısır parlarsa ne olur? ABD Sisi´yi Akdeniz´e bekçi yapar, donanması ile onu korur, Türkiye de havagazı alır, yani fakirleşir ve köle olur. Böylece Akdeniz tamamen ABD´nin olur!...

Çin ve İngiltere sessiz ve alttan gidiyor?

Kaşıkçı olayı ile Ortadoğu´ya yeni bir oyun servis edildi. Amaç ne? Türkiye´yi durdurmak. Niye? Akdeniz´de söz hakkımız olmasın diye. Nasıl olacaktı? Kaşıkçı cinayeti üstümüze yıkılarak ?Güvenilmez ülke? damgasıyla itibar cellatlığı yapılacak ve uluslararası sistem dışına itilecektik. Niye? Fırat´ın Doğusunu YPG´de tutmak için. Ne var orda? İsrail´in ?Vadedilmiş Toprakları? var. Ne olur giderse? İsrail´in Büyük Planı çöker. Büyük Plan nedir? Büyük İsrail. Trump niye içinde? Çünkü o bir Evangelist, yani Siyonist İsrail´le aynı şeye inanıyor. Peki, dünyada uçan kuş sayısını bilebilen ABD Başkanı nasıl oluyor da Kaşıkçı´yı kimin öldürdüğünü bilemiyor? Mantıksız. Bu da ?işi biz yaptık? demenin bir yolu... ABD Dışişleri Bakanı ve CIA Başkanının Türkiye ziyaretinde ne sunulduysa sesleri çıkmıyor? Bence duruşumuz başarılı. İçerdeki şer uzantıları yakayı ele verdiler. Türkiye Devlet Aklı ne diyor? ?18 kişiyi bana gönderin ben yargılayayım, herkesin ipliğini pazara çıkarayım? diyor. Bir de (Fırat´ın Doğusu için) ?Bir gece ansızın? diyor. Yani ?Bu ayak oyunları ile bizi durduramazsınız, meseleyi unutmadık, Fırat´ın Doğusu´nu vuracağız? diyor? Vurmalı da çünkü 5.000 tır silah ve 70.000 kişilik terör ordusu pusuda bekliyor. Atasözü: ?Tarlada teri olmayanın, harmanda yeri olmaz!? Harman Akdeniz´dir?

Devlet Aklı oyunu gördü, kartlarını oynuyor. Suriye Zirvesi oyunun bir parçası olarak önümüze çıkıyor. Türkiye uluslararası sistemi sürüklüyor, zira bir taraftan Suriye Zirvesine diğer taraftan Kartepe Zirvesine liderlik ediyor. Bu zirveler ile Suriye´de siyasi çözüm süreci resmen başlamış oluyor. Fırat´ın Doğusu mutlaka meselenin içinde olacaktır?