MUSTAFA GÜRBÜZ


FUTBOLDA ALT YAPI SEÇMELERİ!


İlimiz kulüpleri alt yapı seçmeleri için geri sayıma başladılar. Öyle ki bünyelerinde yaz döneminde çalışma yapacakları gençleri teker teker belirlenmeye başlarken o gençlerin heyecanına birde ailelerinki katılınca ortam tam bir bayram havasına dönüşüyor. Kayserispor bu günlerde seçmeleri yapıyor. Erciyesspor ve diğer kulüplerde de aynı sistemde seçmeler yapılıyor.
Seçmeler yapılıyor yapılmasına da bu neyin seçmesi diye sezonun başına doğru şöyle bir düşünmeye başlayalım. Alt yapıda yer alacak isimler konusunda aslında daha önceleri A Takımlara futbolcu nasıl çıkartırız diye mücadele olurdu. Şimdiler de kulüplerin böyle bir düşünceleri yok gibi. Kayserispor uzun süredir alt yapıdan A Takıma futbolcu çıkartabilmiş değil.
Kaldı ki Erciyesspor´da çıkan isimlerde göreve gelen teknik adamlar tarafından istenildiği kadar fırsat verilmediğinden hep bir kenara itilmek zorunda kalmışlardır. Bunu şimdiden söylüyorum çünkü alt yapıya ümit bağlayan birçok aile gelecekte hüsranla karşılaşabilirler. Çocuğum iyi bir futbolcu olur diye düşünen aileler için gelecekte hiç beklemedikleri durumlar onların karşılarına çıkar bu durum için şimdiden kendilerini hazırlamalılar.
Umarım alt yapılarda yer alan futbolcu gençlerimiz teknik adamlarımızın doğru ve objektif değerlendirmeleri ile üst klasmanlarda yer alırlar. Tabi gençlere de burada büyük görev düşüyor. Onlarda seçildikten sonra her şey bitiyor diye düşünmesinler iş asıl bundan sonra başlıyor?