MUSTAFA GÜRBÜZ


FUTBOLUN DEVAM İNADINA ANLAM VEREMİYORUM

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


‘Futbol konusunda her kafadan bir ses çıksa da, bizim ülkede futbol otoriteleri bu işin en iyisini biliyorlar. Liglerin oynanması için baskıların haddi hesabı olmasa da, sağlığın bir anlam ifade etmediği ülkelerde ise liglerin kaldığı yerde bitirilmesi ve yeni sezon için adım atılması kararının alınması gerçekten çok üzücü. O ülkelerde sağlık pek önemli olmadığından böyle bir karar alınsa da, ne de olsa futbolları da dünya genelinde pek takdir görmüyor.’

Yukarıda yazdığım bu göndermeli bölümü kısaca okuyanlar ‘bu adam ne diyor’ diye düşünebilir. Gerçekten de dünyanın içinde bulunduğu salgın ve kurtuluş için birçok reçeteyi hemen hemen her gün ekranlardan takip ediyoruz. Böylesi bir ortamda da ne yazık ki, ülkemizdeki futbol önderleri üzerlerinde bulunan sıfatı pek kullanamıyorlar. UEFA veya FIFA’nın sadece liglerin tamamlanması yönündeki tavsiye kararını sanırım biz ciddiye alıyoruz. Oysaki Fransa, Hollanda ve Belçika gibi ülkeler ‘futbolda sezonu kapatıp, yeni sezona bakacağız’ derken bu kervana İtalya’nın da katılması bekleniyor. Böylesi bir durum içinde de UEFA imiş, FIFA imiş Allah aşkına kim bu kurumları ciddiye alır ki? Kaldı ki destek vereceğini belirten UEFA ve FIFA, komik bir rakam desteği ile ülke federasyonlarına sözüm ona nefes aldırdı.

Bu işler böyle olmuyor. Ülkem adına futbola yön verenler siz siz olun ve atacağınız adımda çok dikkatli olun. Öyle birilerinin diretmesi ile yol almayın. Eğer ki bu kurallar herkese var ise biraz önce belirttiğim ülkeler neden buna uymadı? İsterseniz bir bunu düşünün.