MUSTAFA GÜRBÜZ


GALATASARAY MAÇI VE HAKEM ETKİSİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da futbolcuların moralleri yerinde. Bu hafta deplasmanda oynanacak olan Galatasaray maçı için yoğun bir çaba içinde olan futbolcuların en büyük destekçileri ise taraftarlar oluyor. İdmanların yapıldığı Kadir Has Tesisleri´nde futbolcuları yalnız bırakmayan taraftarların destekleri sayesinde Ankaragücü maçının mağlubiyetini unutan futbolcuların kafalarındaki tek düşünce ise galibiyet. Futbolcular çalışmalarını bu hava da yaparken diğer yandan yönetim kademesinin de kamuoyunda son günlerdeki söylemlere karşın, bazı girişimler yapmaları gerektiği ifade ediliyor.

Özellikle taraftarların bu günlerde tek konuştukları konu, takımın bu hafta oynayacağı karşılaşmada yer alacak hakemlerin İstanbul´daki medya ve Galatasaraylı yöneticilerin açıklamalarıyla etki altında kalmalarının oluşturduğu tedirginlik. Yani kısacası Kayserispor bu hafta sahasında oynayacak olsa bile bu gibi etkiyle karşılaşabilirdi, kaldı ki maçın deplasmanda olması ve geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçında hakemin bariz hatalarının bu şekilde gündeme gelmesi, Kayseri´de taraftarında endişe ile izlediği bir konu oluyor. Taraftarlar bu konuda özellikle Kayserispor yönetiminin yapacağı açıklamalarla, hakemlerin en azından her iki kesiminde herhangi bir hakkının yenmemesi adına baskı altında kalmadan, tarafsız bir şekilde maç yönetebileceklerini söylüyorlar.

Şimdi gözler hafta sonunda oynanacak olan maçın hakemlerinin kim olacağına çevrilmiş durumda. Maçın hakemleri kim olursa olsun, Kayserisporlu taraftarlar hakkaniyeti elden bırakmadan, ?VAR´ sisteminin de yine aynı doğrultuda yöneteceği bir maç sonrasında galibiyete ulaşabileceklerini söylüyorlar. Onların bu tedirginliği karşısında umarım, Kayserispor´da yönetimde bazı girişimler yapar?