SAMİ DAYANGAÇ


PALANCIOĞLU’NUN VEFASI

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


Geçtiğimiz hafta Kayseri'ye çok büyük hizmetleri geçmiş milletvekilimiz Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla Melikgazi Belediyesi’nin bir açılışına daha tanık olduk. Yeni açılan ve trafiği önemli oranda rahatlatacak olan bulvara, gerek hekimliği ve gerekse hayır işleri ile çok hizmet etmiş bir değerli büyüğün ismi verildi. Sami İpek. Büyük bir vefa ve kadirşinaslık örneği. Kısa süre de olsa Melikgazi Belediye Başkanlığı da yapan merhum Sami İpek'in isminin verilmesi duyan herkesi memnun etti. Bizim de kişisel olarak en az 25 yıldır dostluğumuz olan bir büyüğümüzün adının güzel bir caddeye verilmesi duygulanmamıza vesile oldu. Bizzat tebrik ettiğimiz Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu konuyla ilgili şunları söyledi, notlarımızdan aktaralım:

“Melikgazi Belediyesi olarak ülkemize ve şehrimize hizmet yolculuğunda son durağı olmayan bir azimle çalışıyoruz. Çıtayı yükselterek yollardan, parklara, okullardan, sağlık merkezlerine, sosyal tesislere kadar yeni yatırımları heyecanla hayata geçiriyoruz. Bu kadim şehre yaptığımız yeni yatırımlarla katkı sağlamak istiyoruz. İlçemizde güzel projeleri hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu kapsamda ilçemize yakışan yeni, geniş, seri ve nitelikli yollar yaptık. Melikgazi Belediyesi olarak ‘yol medeniyetin göstergesidir’ anlayışı ile ilçemize yeni 2 ayrı bağlantı yolu kazandırdık. Birisi Sivas Caddesi ile Hulusi Akar Caddesi’ni birbirine bağlayan Dr. Sami İpek Bulvarı ve diğeri ise Yeşilyurt’tan Sivas Caddesi’ne kadar olan TOKİ ve İldem’in bağlantısını sağlayacak olan yeni yolumuz. Dr. Sami İpek yolumuz gidiş geliş 8 kilometre, 4 kilometre bisiklet yolu, 8 kilometre yaya yolundan oluşuyor. Bu yeni yolda 1000 adet ağaç dikildi. Yolumuzu genişletmek için 63 adet metruk bina yıkımı gerçekleştirdik. Artık daha nitelikli ve işlevsel bir yol oldu. Yeşilyurt Mahallemizde ise büyük ve zahmetli bir yol çalışmasını yapıp tamamladık. Burada alt yapı kurumlarıyla güzel bir çalışma yapıldı. Bu alanda bulunan okula İldem ve Yeşilyurt’tan gelen öğrencilerimizin sadece servisle değil bisikletle gelmesi için de bisiklet yolu yaptık. Çınar ve ıhlamur ağaçlarımız ile de yolumuzu sağlı sollu 1100 ağaç ile süsledik. Yani 4 km yaya yolu, 2 km bisiklet yolu, yaklaşık 4,5 kilometrelik yolun alt yapı ve üst yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak hizmete açtık. Artık o bölgeyi kullanan vatandaşlarımız daha seri ve nitelikli bir yolda ulaşımlarını sağlıyorlar. Bu yolumuz bir nevi otoban gibi oldu. Tüm Kayserili ve Melikgazili vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Yol medeniyettir anlayışıyla çıktığımız bu yolda tüm yeni yol açma ve genişletme çalışmalarımıza büyük önem verdik. Çalışmalarımıza iyi hizmet ve iyi bir gelecek için 365 gün hiç durmadan çalışıyoruz...”

Teşekkürler Sayın Palancıoğlu, vefa bir semt adı değilmiş...