MUSTAFA GÜRBÜZ


HADAK KAMPI BU SEZON DA YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ!

HADAK KAMPI BU SEZON DA YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ!


Erciyes Dağı her sezon yapılan aktivitelerle gündemde kalmaya devam ediyor. Erciyes Dağı´nın yönetimini yapan Erciyes A.Ş. tarafından birçok aktivite yapılırken diğer yandan Erciyes´in eteklerinde yerleşim yeri olan Hacılar ilçesi yöneticileri de yaptıkları çeşitli organizasyonlarla gerek dağcıları, gerekse de kış sporu tutkunlarını bir araya getiriyorlar. Hacılar´da her yıl geleneksel olarak düzenlenen bir organizasyonda Sütdonduran Yaylası´ndan başlayan Erciyes Zirve Tırmanışı´dır. Geçen yıl yaşanan bir kazanın dışında bu zamana kadar pek bir sorun yaşanmayan zirve tırmanışı hafta sonunda yeniden gerçekleştirildi. Bu sezon yapılan zirve tırmanışına gitmek istesem de ne yazık ki son anda çıkan işlerim nedeniyle katılamadım.

Ama oradaki havayı da kısacası farklı materyallerle soluma imkânı buldum. Havaların ne kadar soğuk olduğundan tutun da, yakılan kamp ateşi ve katılımlara kadar her konuyu çok yakından takip ettim. Bu kadar yaşanan olay var ama dikkatimi çeken ise ilimiz dışından çok sayıda dağcının bu tırmanışa katılmak için Hacılar´a gelmesi oldu. Gerçekten yoğun bir katılımla yapılan bu tırmanışta sporcular ve tırmanışı zevk için yapan vatandaşların katılımı yoğun olunca program biraz da sarktı.

Normalde gece yarısı başlayan tırmanış sabah saatlerinde geri dönüş olarak gerçekleşecekti. Ama bazı katılımcıların yavaş hareket etmesi (ki bu dağa ilk defa çıkanlar için normal bir durum olarak belirtiliyor) zamanı biraz sarkıttı. Ama diyorum ya her şeye rağmen güzel bir tırmanış ve başarılı bir organizasyon yapıldı. HADAK yöneticilerini tebrik ederek, bu geleneğin devam etmesi dileğiyle?