MUSTAFA GÜRBÜZ


HAKEMLERDEN NELER ÇEKİYOR BİZİM TAKIMLAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu başlığı kullanırken meslek icabı etrafımda yaşananlara göz atmak ve diğer yandan da bazı spor branşlarında hakemlik yaptığım için karşılaşılan bazı noktalardan örnekler vermeye çalışacağım.  Normalinde amatör bazda yapılan müsabakalarda hakem hatalarından fazlaca söz edilmez. Ama profesyonel ligler ve geliri yüksek olan sporlara bakınca işin rengi değişebiliyor. Geçen hafta deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor-Kayserispor maçını hafta içinde yorumlamaya devam etsek de ne yazık ki sonuç değişmeyecek. Gerçi bu durumu ne kadar biz konuşsak da aslında yapılması gereken federasyonlar nezdindeki lobilerdir.

Kayserispor ve basketboldaki temsilcimiz Bellona Kayseri Basketbol´un yaşadığı bu haftaki durumu kısaca göz önüne getirmek istedim. Basketbol temsilcimizin yaşadığı, Kayserispor olayını çok ama çok aratacak cinsten. Çünkü burada resmen rakip takımın formasını giyerek sahaya çıkan bir başhakem vardı. Beşiktaş karşısında ne kadar başarılı bir oyun ortaya konsa da, temsilcimizin maçı kazanmaması için gereken tüm ayarlamalar saha içinde yapıldı dersem fazla abartı yapmamış olurum. Sahi böyle bir durumda bizim federasyonda ağırlığımızın ne olduğunu sorsam çok mu ayıp etmiş olurum?

Hakemlerin bu gibi müsabakalarda bize ait olmayan hakkı vermesini değil, hakkımıza sıkıntı vermemesini istemek ve bunu da en üstten itibaren uygulatabilmek gerçekten çok mu zor?

Diyorum ya federasyonlar nezdinde ne kadar güçlü bir Kayseri işte o kadar liglerde ve farklı lobilerde güçlü yönetim olunacağını geçmişte de söylemiştim hala söylemeye devam ediyorum. Bu işin sadece bir federasyonla alakalı olmadığını da buradan belirtmek isterim?