SAMİ DAYANGAÇ


HAYIRSEVER ARANIYOR


 

Kayseri gibi hayırseverleri ile tanınan bir şehirde bu da başlık mı diyebilirsiniz. Elbette hayırseverliliğimiz ve hayırseverlerimizle tanınan bir şehiriz. Amacımız hayırseverler için yapılması gerekenleri öncelik sırasına göre takdim etmek, hayır yapacaklara da ışık tutmaktır.

Şehrimiz ekonomisi, sanayisi, ticareti ve turizmi ile bilinen ve bu alanlarda bölge şehri konumuna gelmiş bil ilimiz. Buna son yıllarda sağlığı da eklemeliyiz. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri zaten bölge hastanesi gibi hizmet veriyordu, Şehir Hastanesi de bu durumu körükledi. Ama her iki hastane de yetmiyor, yetişmiyor. Buna ilave olarak şehrin göbeğinde bulunan, ulaşımı kolay ve masrafsız olan Devlet Hastanesi mutlaka genişletilmeli, yeni binalar yapılarak hizmet ağı genişletilmelidir. İşte burada hayırseverlerimize büyük iş düşüyor.

Ekonomik durumu iyi olanlar zaten saymaya çalıştığımız hastanelere gitmiyor, özel hastanelerden özel hizmet alıyorlar. Ama dar gelirli ailelerin nüfus yoğunluğuna bakarsak bu aileler sağlık alanında Devlet, Şehir ve Üniversite Hastanelerini tercih ediyorlar, etmeye de mecburlar, ekonomik durum...

Devlet Hastanesi bir avuç idealist doktor, sağlık çalışanları ve gecesini gündüzüne katıp çalışan İsmail Altıntop kaptanlığında çabalıyor, hizmet etmeye gayret ediyorlar. Mevcut kapasite, binaların köhnemiş hali elbette hizmette tam kapasite yaratamıyor. Yapılması gereken, hayırseverlerin Devlet Hastanesi’ne binalar yapmaları.

Hayırsever denilince pek çok isim akla geliyor. Zaten bunları üniversitelere, Milli Eğitim’e, Diyanet İşleri’ne vs. yaptırdıkları hayır işlerinden biliyor, tanıyoruz.

Devlet Hastanesi’ne, yaptığı hayır işlerinin pek bilinmesini istemese de iş insanı, hayırseverliliği ile akla ilk gelen Saffet Arslan’ın bir bina yapması yakışmaz mı? Osman Ulubaş Amca’ya bir bina yakışmaz mı? Çıkrıkçıoğlu ailesine, Ali Başyazıcıoğlu'na, Ömer Gülsoy ailesine, Ahmet Hasyüncü ailesine vs. bunlar akla ilk gelenler. Elbette pek çok hayırsever yaptırmak ister. Düşünün şifa aramaya gelen de, şifa bulan da dualar edecek, bu dünyada isimler ölümsüzleşirken de ahiret hazırlanacak.

İldem bölgesine planlanan hastaneyi, eski doğum evinin yerine ağız ve diş sağlığı hastanelerini de hayır yapmak isteyenlere hatırlatalım. Allah herkese helal kazanç, helal kazancıyla da hayır işlemeyi nasip etsin.

 

GÜNÜN SÖZÜ: Tedirginlik ve endişe zeki insanlara özgüdür…