MUSTAFA GÜRBÜZ


HENTBOLDA DURUMLAR ÇOK KÖTÜ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde okul sporlarında son yıllarda git gide sıkıntılar yaşanmaya başladı. Özellikle katılımların gün geçtikçe artması beklenirken, bazı spor branşlarında bu olay tam tersi oluyor. Geçmiş yıllarda bazı salon sporları konusunda ?Nasıl artış sağlanır?´ diye fikir cimnastiği yapılırken, şimdilerde ise bu gibi durumları mumla arar olduk. Salon sporları konusunda öğrencilerin daha istekli olması için başta iş, beden eğitimi öğretmenlerine düşüyor. Ama onlar bu işe gönül verirken, yol gösterilmeli ve yardımcı olunmalıdır.
Eğer ki okullarda takımlar oluşturulmazsa o zaman branşlarda mücadele eden takım sayısında da ciddi düşüşler gözlenmiş olur. Şimdi bu kelimeleri yazarken, ?Bu adam ne anlatmak istiyor?´ diye düşünebilirsiniz, hatta yorumlar yapabilirsiniz!
Bu girişi, kimseyi hedef olarak almadığımı ama yapılan yanlışlarında iyice düşünülüp düzeltilmesini söylemek için yazıyorum. Okul sporlarında, salonlarda en son sırada olan ve beni bir hayli şaşırtan hentboldan bahsedeceğim. Daha önceleri bu branşta Süper Lig´de profesyonel takımı olan ilimizde, öğrencilerin bu branşa yoğunlaşmaması veya takımlar oluşturulmaması beni şaşırtıyor. Konu ile alakalı görüştüğüm bazı kişilerin söylemleri ve dışarıdan kulağıma gelen şikâyetler olayın kişilerden kaynaklandığını ortaya koyuyor.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü´nün de bu konuda görevli olarak belirlediği arkadaşlarımızın bu yazıya kulak vermelerini isterim. Çünkü yanlışların adresi olarak Gençlik Spor İL Müdürlüğü gösteriliyor. Hal böyle olunca da umarım İl Müdürü Murat Eskici olaylara kulak kabartır ve kısaca bu branşın neden okullarda daha geriye gittiğini öğrenir. Amacımız spor yapan genç nesil ise sorun çıkartmak yerine, herkes taşın altına elini koymalıdır. Bu arada spor branşları içerisinde en çok futsal branşı tercih edilirken ikinci sırayı voleybol alıyormuş. Bakıyorum da hentbol gibi basketbol da gerilemeye devam ediyor?.