VELİ ALTINKAYA


‘HER ŞEYİ KONUŞUYORUZ’

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın mutad vesile ile bir araya geliyorlar.

İki ay kadar öncesinde bu görüşme ‘gerektiği zaman’ yapılıyordu. Bir paşamızın çocuğunun düğününden sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin riyasetinde yapılan toplantıdan sonra bu ‘görüşme’nin mutad ve her pazartesi yapılması kararlaştırıldı.

O görüşmenin sonuncusu önceki gün yani perşembe günü öğleden evvel Kocasinan Belediyesi’nde yapıldı. Yani bu heyet pazartesi dışında da gerektiği zaman bir araya geliyor.

Bu ekibin içerisine Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın da dahil edilmesi gerektiğini ifade edelim...

Memduh Başkan’a bu toplantılarda ne konuştuklarını sordum. Başkan açık yüreklilikle cevap verdi:

“... Kayseri’yi konuşuyoruz. Şehirle ilgili her şeyi konuşuyoruz. Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyonda bir eksiklik varsa başkanlarımızla bunu değerlendiriyor ve bürokratlara anında talimat veriyoruz. Bu toplantılarda sadece belediye çalışmalarını değil şehrimizde hangi sektörle ilgili bize intikal eden ne talep veya sorun varsa bunları da masaya yatırıyoruz. İl başkanımızla belediye başkanı arkadaşlarımızla konuyu değerlendiriyor ve burada (Kayseri’de) yapabileceğimiz bir müdahale varsa yapıyoruz, yoksa ben veya il başkanımız milletvekillerimizi, Ankara’da ilgili kurum ve kuruluşları arıyor ve çözüm üretiyoruz. Partimizin çalışmaları, Cumhur İttifakı’ndaki birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi noktasında da gerekli hassasiyetleri ortaya koyuyoruz... Bu toplantılarda şehrimizle ilgili herhangi bir konuda ‘ortak tavır’ müzakeresini de yapıyoruz. Bizim derdimiz şehre hizmet etmek. Verdiğimiz sözleri, projeleri yerine getirmek. Büyükşehir ve 16 ilçe belediye başkanı olarak milletimizden aldığımız emanete halel getirmeden çalışıyoruz. Her gün sokakta, halkın içindeyiz. Pandemi her alanda olduğu gibi bizim planlamalarımızı da kısmen aksattı. Ama inşallah özellikle bazı yatırımlar noktasında normale döndüğümüz zaman pandemi nedeniyle yaşadığımız zaman kaybını daha çok çalışarak telafi edeceğiz...”

Başkan Büyükkılıç önümüzdeki 2,5-3 yıl içerisinde bir seçimin gözükmediğini belirterek, “Hepimiz şehrimizi siyasi polemiklerden uzak tutmalıyız. Biz belediye başkanları olarak yapıcı, yönlendirici her eleştiriye açığız. Yeter ki samimi olalım. Herkesle el ele verip her konuyu tartışır ve şehre en güzel hizmeti yaparız. Bizim insanımız hizmetin en güzeline layık. Belediye başkanı arkadaşlarımızla uyum içerisinde sürdürdüğümüz çabanın temelinde de bu yatıyor...” diyor.

AK Parti kurmaylarının bu toplantılardan Başkan Büyükkılıç’ın söylediği gibi sadece belediyelerle ilgili konuların değil, hemen her konunun ele alındığını belirtelim. Toplantılardan sonra yapılan basın açıklamaları da daha önce alınan bir karara bağlı. Basın-yayın birimlerince yapılan açıklamalar başkanların o oturumda yaptıkları gündemden çok ‘görüntü verme’ odaklı...

Özet, istişare sünnet... Belediye başkanlarımızın her konuda böyle bir değerlendirme zemini oluşturmaları iyi.

 

AK PARTİ’NİN YÖNETİCİ ARAYIŞI

Önceki gün akşam AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nu aradım ve “Başkanım hayırdır, sosyal medya hesabınızdan bir paylaşım yapmışsınız. AK Parti İl Yönetimi’ne girmek isteyenler CV’leri ile başvursun diyorsunuz. Yüzlerce binlerce insan başvurursa, siz yönetime bunlardan 50’sini alabileceksiniz, kalanını küstürmüş olmaz mısınız?” dedim.

Şaban Başkan, “Genel Merkezimizin talimatı bu yönde. Başvuruları toplayacak ve Kayseri Koordinatörü’nü takdim edeceğiz. Hatta Genel Merkez yetkilileri bu başvuruları eleyecekler, gerekirse de tek tek mülakat yapacaklar. Yönetimimizi geniş bir katılımla oluşturacağız” dedi.

Böyle bir metod bana göre doğru değil. Belli ki AK Parti kurmayları tabanı hareketlendirmek istiyor. CV’si dolu gibi gözüken kişilerin siyasette muvaffak olamadığını gördük. Yerel siyaset farklı, yerel siyaset yaparken mezhep, nesep, mesleki konuların öne çıktığı malum. Muhtemel ki AK Parti sonuçta il yönetimini bildiğimiz kriterlerle oluşturacak...

Doğrusu Şaban Başkan’ın bu çağrısından sonra kaç kişi il yönetiminde görev almak için başvuracak merak ediyorum. Ama size şunu söyleyebilirim, AK Parti yönetimi muhtemel ki yüzde 50’ye yakın değişir. Daha önce değişme oranını yüzde 40 gibi söylemiştim. Genel Merkez’in bu mantığı ile değişimi oranı artacaktır.

 

KULİS BULVARI

ZEKERİYA ERGÜNEŞ

Zekeriya Ergüneş’i 30 yıldır tanırım. Bizim ‘Mahalle’den sayılır. Kayseri’nin Babıalisi diyeceğimiz Helvacıdede çevresinde uzun süre kâğıtçılık yaptı. Matbaacılar ve reklamcılar sitesini inşa etti. Yani medya sektörüne yabancı biri değildi. 2011’de Kay Grup’u satın alan ekibin içindeydi ve bu medya grubunun 4 yıl kadar yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 3,5 yıl kadar da beraber çalıştık. Mütevazi, hoş sohbet, titiz bir yöneticiydi. Milli ve manevi değerler konusunda hassastı. Zekeriya Abi 15 gün kadar önce Covid denen melanete yakalandı ve maalesef virüsü yenemedi. MÜSİAD’da başkanlık da yapan Zekeriya Abi’ nin dün Hulusi Akar Camii’ nde kılınan namazında ve defninde yoğun bir kalabalık vardı. Pandemiye rağmen gelen bu kalabalık O’nun güzel bir insan olduğunun da karinesiydi. Allah rahmet eylesin. Rabbim eşi ve çocuklarına sabır versin...

 

Mış… Miş… Muş…

00- Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç habersizce Hürriyet pazaryerinde Covid-19 denetimi yapmış.

00-Kayseri’nin sevilen simalarından Kay Grup ve MÜSİAD eski Başkanı Zekeriya Ergüneş de virüsten hayatını kaybetmiş.

00- İl kongresinin statta yapılması kesinleşen AK Parti’de yönetime girmek isteyenler CV ile başvuruyormuş.

00- MHP il yönetimi ‘ilçe sorumlularını’ belirlemiş.

00-Başkan Çolakbayrakdar sabırla kentsel dönüşümü gerçekleştirerek,‘Yeni Kocasinan’ı inşa edeceğiz’ demiş.

00-ERÜ’de insan odaklı aşı denemeleri önümüzdeki hafta başlayacakmış.

00-Ertelenen baro seçimlerinde çıkan 3. aday dengeleri değiştirebilirmiş.

00- DÜM’de, OSB’ye yönelik dedikodular zirve yapmış.

00-Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk sürekli halkın içindeymiş.