VELİ ALTINKAYA


‘HER TOPLANTI DA FOTOĞRAF ÇEKTİRECEĞİZ’

GÜNDEM - Veli ALTINKAYA


Pazartesi Başkan Büyükkılıç’ın makamında ‘AK Parti Büyükleri’ toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın... Toplanan ‘Yerel  Büyükler’ bunlar.

İçim de bir his var; sanki bu toplantı daha dar kapsamlı hafta sonunda (Cuma akşam) yapılan bir başka toplantının devamı gibiydi. O toplantıda Ankara’dan bir ‘Parti Büyüğü’de vardı. Protokol ve eşrafın hazır kıta katıldığı bir düğünden sonra gerçekleşmişti o toplantı da.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nu aradım. Başkan geçtiğimiz hafta safra kesesi odaklı bir operasyon geçirdi. Genel sağlık durumunu, ne yiyip-içtiğini sordum. ‘Yumurta, kızartma ve hamur dışında bir tahdit yok abi’ dedi. Maşallah sesinden, her zamanki gibi yaptığı esprilerden ‘turp gibi’ olduğunu anladım. Allah cümleye iyilik versin.

Önce hafta sonu başlayacak kongreleri sordum. AK Parti cumartesi Kocasinan kongresi ile strat veriyor. Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Okandan yeniden aday. Okandan nezaketen ilçe yönetim listesini il Başkanının takdirine sunmuş. Şaban Bey diyor ki:

“...İlçe yönetimimizde hizmet eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim kurulunda yüzde 15-20 gibi değişiklik olacak. Parti yönetimlerinde görev almak inanmışlık ve gönüllülük gerektiriyor. Zaman ayırmanız, katkı koymanız lazım. Bu hepimiz için geçerli.

  ‘Kongreye Ankara’dan gelecek var mı? dedim.

El cevap:  “Genel Merkezimiz nüfusu 100 binden fazla olan ilçe kongrelerine ya genel başkan yardımcısı, ya da eski bakanlarımızdan birini görevlendiriyor. Geçen hafta Taner Yıldız bakanımız Zonguldak merkez ilçe kongresine bu çerçevede görevlendirildi. Talimat da bir gün önce geldi. Bizim kongre için mevcut bakanlarımızdan biri mi görevlendirilir, yoksa bir başka misafirimiz mi gelir bilmiyoruz. Cuma belli olur...”

AK Parti pazar günü de Bünyan kongresini yapacakmış. Yıldırım Hakkı Koç göreve devam edecek.

Şaban Çopuroğlu’na, ‘Başkanım belediye başkanları ile güzel birlik görüntüsü vermişsiniz’ dedim.

Güldü...

“...Abi bizim birliğimizde şükürler olsun hiçbir sıkıntı yok. Her zaman bir ve beraberiz. Sabah 09.00’da Memduh Başkanımızın daveti ile buluştuk ve 11.30’a kadar şehrimize yapılacak hizmetleri konuştuk. Sürekli böyle toplantılar yapıyoruz. Ama her defasında fotoğraf çektirmiyorduk. Bundan sonra her toplantımızda fotoğraf çektireceğiz. AK Parti milletimizden, Kayserili hemşerilerinden aldığı güçle ülkemizde de, şehrimizde de dimdik ayakta. Fitneye-fesada fırsat vermeden tüm teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla hatta Cumhur İttifakı olarak Kayseri’ ye, Kayserili’ye hizmet noktasında dimdik ayakta ve uyum içerisindeyiz. Hemşehrilerimiz müsterih olsun ve lütfen pandemi ile ilgili yetkililerin uyarılarına dikkat etsinler. Cumhur İttifakının Kayseri’deki 17 belediye başkanı hemşehrilerimizden aldığı emanete halel getirmeden Mart 2024’e kadar bir ve beraber hizmetlerini sürdürecekler... ’

AK Partililer zaman zaman böyle görüntü vermeli. Hatta yetmez, ara ara çarşı-pazarda, OSB’de İl Başkanının riyasetinde Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar belediye başkanları esnafa-sanayiciye selam vermeli, çay kahve içmeli, dertlerini dinlemeli ve gerekiyorsa çözüm üretmeliler.

Yoksa ne Dedikodu Üretim Merkezi ‘DÜM’ durur, ne de içerdeki fesat kazanına odun atanlar. Herkes saflarını sıklaştırmalı, pandemiye rağmen maskesini takıp omuz omuza durmalı ki araya şeytan girmesin.

Pandemi de sosyal mesafe öncelikli olduğu için, maske de taksanız aradaki boşluğu şeytanlar dolduruyor sonra Kovid olmasa da başka türlü virüs yayıyorlar.

AK Parti ile ilgili bir not daha aktarıp yazıyı bitirelim. İl kongresi yeni yıla kalacak. Bir yıldır yazıyorum, ama tekrarlamakta beis yok, Şaban Çopuroğlu tek aday ve muhtemel ki yönetiminin de yüzde 40-50’sini değiştirerek yolu devam edecek...

 

KULİS BULVARI

HACILAR İÇİN İKİ GÜZEL HABER

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan aradı ve şehrimizdeki gazetelerin yaşadığı süreçle ilgili iyi dileklerini iletti. Sonrada ilçesi için önemli olan iki müjde verdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun talimatı ile DSİ ilçe içindeki açık kanalla ilgili ihaleyi 16 Eylül’de yapacakmış. Böylece bir km’lik açık kanalın tamamlanması ile Allah korusun bir sel-taşkın halinde ilçe merkezi kurtulacak. Bilal Başkan Ankara ziyaretinde Hacılar Kızıptepe’ye yapılacak millet bahçesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir milyon lira hibe almıştı. O hibe ile ‘Hacılar Kızıltepe Millet Bahçesi’nin ihalesi de 17 Eylülde yapılacakmış. Tabi bu para yetmez. Hacılar kendi bütçesinden katkı verecek. Emeği geçenler sağolsun; ancak ‘Büyüklerimizin’,  Hacılar’ın bu iki projesine daha fazla destek olması gerek.

 

MIŞ… MİŞ… MUŞ…

00- Sağlık Bakanı virüsün artış gösterdiği 11 arasında Kayseri’yi de öncelikli saymış.

00- Yetkililer ve sağlık çalışanları hastanelerde yeni pandemi birimleri oluşturmak için şartları zorluyormuş.

00- Kayseri’de pozitif vaka ve karantina sayısı 10 binlerle ifade ediliyormuş.

00- Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir FETÖ operasyonu için düğmeye basmış.

00- Adli tatilin bitmesi ile Başsavcılık ve Baro adliye içerisinde Kovid önlemlerini artırmış.

00- Kayserili 16 yaşındaki N.D.’nin İstanbul’da kaybolması ile ilgili haberler kafa karıştırıyormuş.

00- Ali Babacan’ın partisinin il başkanlığı arayışı ‘kabak tadı’ vermiş.