SAMİ DAYANGAÇ


HULUSİ PAŞA, SEN ÇOK YAŞA


 

Hulusi Akar Paşamızı, Hulusi Akar eski bakanımızı, Hulusi Akar milletvekilimizi sizlere uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ülkemizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin her kademesinde başarıyla görevler, komutanlıklar yapmış ve bu güzide ordumuzun Genelkurmay Başkanlığı’nı yapmış ve başarılarını taçlandırmıştır. Hulusi Akar Bakanımızın yaptığı büyük hizmetleri tarih elbette yazacaktır.

Hulusi Akar çok başarılı üniformalı geçmişini bakan olarak da sürdürmüş, Cumhurbaşkanımızın daveti ile de şehrimizden milletvekili seçilmiştir. Hakkını teslim edelim ki aynı çalışma temposunu, yani bakanken nasıl çalışıyorsa vekilken de komisyon başkanlığı görevi dahi aksatmadan çalışıyor.

Hulusi Akar bu şehrin bir evladı da olması nedeniyle askeriyedeki görevleri sırasında da yakından takip edilen, çok sevilen biri olma başarısını göstermişti. Şahsi ve ailesinin büyük katkıları ile yapılan cami şimdi cenazelerin kaldırılma merkezi oldu, yolunuzu düşürüp bu enfes camiyi görün deriz.

Şehrimizin en önemli ulaşım alanı, trafiğin yoğun aktığı önemli bir bulvara Hulusi Akar Paşamızın ismi verildi, hiçbir itiraz olmadı. Demek ki Paşamız bu kentte yürekten seviliyor.

Hulusi Akar Bakanımız milletvekilliği seçimlerinde olduğu gibi şehirle bağını hiç kesmedi. Bir ayağı ülkemizi temsilen katıldığı yurt içi ve yurt dışı toplantılarda, bir ayağı şehrimizde. Partinin verdiği tüm görevlere eksiksiz katıldığı gibi şehrin sorunlarının da yakın takipçisi. Örnek verelim Akkışla’da temeli atılacak okul için hemen Milli Eğitim Bakanı’nı arayarak gerekli onayları çözmüştü. Akkışla'nın ilkokul ihtiyacı böylece çözülmüş oldu. Akkışla Belediye Başkanı da defalarca Hulusi Akar Bakan’a teşekkür etmişti.

Milli ve manevi değerler söz konusu olunca sert açıklamalardan kaçınmayan, Meclis’te yüzlerine haykıran Hulusi Akar, seçim gezilerinde, nerede konuşma yapması istenirse tevazusunu hiç kaybetmeden konuşuyor, anlatıyor, konferanslar veriyor. Örneğin bir konuşmasında martta Ankara'da “DEM'lenenlere gereken cevabı bu necip millet verecektir” diyor.

AK Parti İl Başkanlığı’nın hazırladığı tüm etkinliklere katılan, kent merkezinde tüm toplantılara katılan Bakan Hulusi Akar, ayrıca Develi, Yahyalı, Bünyan ve Akkışla ilçelerini de ziyaret edip toplantı, açılış ve diğer etkinliklerde de bulundu. En çok dikkat çeken husus, çok iyi yetişmiş ve her kademesinde üstün başarılar elde etmiş bir orgeneral, orduların bağlı olduğu Millî Savunma Bakanlığı görevini yine üstün başarı ile tamamlamış bu çok değerli milletvekilimizin başarıları kadar mütevazı tutumu, büyüklenmeden vatandaşla sıcak ilişki kurması gönüllerde olmasını kat be kat artırıyor. Ne dersiniz?

 

GÜNÜN SÖZÜ: İnsanın içi yanar ama dumanı tütmez…