SAMİ DAYANGAÇ


İÇİMİZDEN BİRİ: KAMİL KARABÖRK

İÇİMİZDEN BİRİ: KAMİL KARABÖRK


Nihat Canpolat Kayseri’de görev yaptığı sürede çok sevildi, tayini çıkıp giderken de yüzlerce kişi tarafından uğurlandı. En önemli özelliği devletine bağlılığı, personelini ve halkını sevmesiydi. Herkesle sıcak ilişki kurmuştu.

Şehrimize atanan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de yapı ve iş heyecanı açısından tıpkı Nihat Canpolat valimiz gibi.

Pandemi döneminde gece gündüz ekibinin başından ayrılmadan yaptığı koordinasyon asla unutulmaz.

Kısaca kendisini tanıttıktan sonra yazı konumuza dönelim. Sayın Karabörk 1966 yılında Osmaniye ilimizin Kadirli ilçesinde doğar. 1989 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı olarak emniyet teşkilatına katılır. Çeşitli illerde çeşitli rütbelerde görevler yapar. 2012 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü olur ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanır. 2014-2016 yıllarında Erzurum Emniyet Müdürü, 2016-2019 yıllarında Hatay Emniyet Müdürü olarak görev yapar. 19.09.2019 tarihli kararname ile de ilimize emniyet müdürü olarak atanır.

Yeni emniyet müdürümüzle ilgili internet sayfasında yazılanlar bunlar. Medyada bildiğimiz kadarıyla da ailesi ile Bor ilçesinde geçirdiği, kendi kullandığı şahsi aracıyla yapılan kaza, kazada hanımefendinin kaybı, iki yavrusu ve kendisinin yaralanması bilgisi. Eşine rahmet, kendilerine sağlık dileriz. Makam aracı ile değil şahsi aracıyla, korumasız ve şoförsüz olarak araç kullanması, Sayın Karabörk'ün ne derece dürüst, kamu malı yemeyen bir şahsiyet olduğunu gösteren ip uçları olsa gerek.

Kaza günü şahsi aracına binerlerken eşine arkaya sen otur, damadım yanıma otursun der. Merhum hanımefendi de, yolda atıştırmaya bir şeyler hazırladım önde onlar var damat rahat edemez orada diye kabul etmez ve kendisi öne oturur. İleri sürüş teknikleri dersi alan Kamil Bey direksiyonda, eşi yanında, iki kızı ve damadı arkada oturur şekilde yola çıkarlar. 64 kilometre hızla seyri ederlerken sağdan gelen kamyonu görmez, göremez. Oysa hava açık ve güneşlidir, göremez. Kamyon da 60 kilometre hızla seyir ederken aracın sağından iki kapının tam ortasından çarpar ve 20 metre sürükler. Sağ arkada oturan kardeşimiz de sıyrık dahi yokken önce oturan hanımefendi olay yerinde Hakk’a yürür. Oysa vücudunda çarpmanın etkisi görünmez, yoktur ama iç kanam onu sevdiklerinden alıp gerçek dünyaya götürür. Damatta bir şey yoktur ama biri doktor, diğeri avukat olan kızlarında küçük yaralar olur.

Kamil Karabörk 'ün şehrimize atanmasında en önemli faktör sicili olmuştur. Büyük başarılarla, takdirnamelerle dolu sicili ülkenin en önemli şehirlerinden birinde görev almasına yetmiştir. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne atanması da aynı şekilde olmuştur. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala bilindiği gibi Erzurum'ludur. İline emniyet müdürü atanacakken milletvekilleri devreye girip kendi tanıdıklarını atatmak isterler. Bakan, devlet tecrübesi olan biridir, müdür dosyalarını ister, inceler ve karar verir, Kamil Karabörk.

Nihat Vali’de gördüğünüz sıcak ilişki, samimiyetin aynısını yeni emniyet müdürümüzde de bulacaksınız. Vali Bey ile olan uyumu her şekilde şehrimize yansır.

Şimdiden personeli tarafından çok sevilen bir müdür olması, personelinin müdürlerine olan saygı, sevgi ve güveni şehir asayişine de son derece olumlu yansır. Emniyet müdürümüzü mutlaka tanıyın, o kadar içten, o kadar samimi, şaşıracaksınız.